Un tânăr avocat fără experienţă în diplomaţie, numit secretar de stat pentru afaceri europene în MAE

Un tânăr avocat de 28 de ani, fără experienţă în diplomaţie, a fost promovat secretar de stat pentru afaceri europene în MAE şi gestionează problematica MCV. Este vorba despre Cristian Winzer. Tânărul avocat recunoaşte că nu are studii internaţionale, nici experienţă şi consideră că nici nu are nevoie de aşa ceva pentru funcţia de secretar de stat în MAE.
Romania TV
01 oct. 2017, 14:31
Un tânăr avocat fără experienţă în diplomaţie, numit secretar de stat pentru afaceri europene în MAE

Avocatul Cristian Winzer este vicepreşedinte al PES Acivists, adică partidul socialiştilor europeni, oganizaţie condusă de Victor Negrescu, actualul ministru delegat pentru afaceri europene şi vicepreşedinte PSD. 

Cristian Winzer este fiul maiorului în rezervă Petru Winzer, auditor la Curtea de Conturi. Winzer senior a fost prins copiind la un concurs privind ocuparea unui post de director la Curtea de Conturi, potrivit Romania Curată.

În 2013, la Curtea de Conturi lucra şi sora lui Cristian Winzer, Rebeca Andra Winzer, pe un post de consilier. Mama secretarului de stat din MAE se numeşte Anişoara Winzer, a fost cadru militar şi mâna dreaptă a colonelului Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, cel care a propus desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi CNSAS.

Conform sursei citate, Cristian Winzer nu s-a ferit să se afişeze la evenimente private alături de persoane condamnate. Secretarul de stat din MAE Cristian Winzer este prieten cu Ciprian Amuza, vicepreşedinte al PES Activists Dâmboviţa, condamnat şi anchetat în mai multe dosare.

Aceeaşi sursă scrie că tânărul secretar de stat în MAE nu s-a ferit să ceară pe Facebook demiterea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi sau să îşi declare admiraţia faţă de fostul premier Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie.

În replică, Cristian Winzer a reacţionat pe reţelele de socializare la acuzaţiile aduse în presă.

„Demnitatea de secretar de stat în MAE nu presupune existența prealabilă a unei experienţe sau expertize profesionale în domeniul diplomatic. NU este necesar deci să fii şi diplomat. Celor care îşi fac astfel griji că diplomaţia românească a ajuns pe mâinile mele atât de nepricepute, le spun doar, cu preţuire, că diplomaţia este şi va rămâne în gestiunea directă a diplomaţilor de înaltă anvergură pe care MAE i-a avut şi pe care îi are. (…) În exercitarea atribuţiilor profesionale de secretar de stat în cadrul MAE (…) gestionez aspectele care ţin de relaţiile interinstituţionale şi problematici juridice. Şi da, sunt calificat profesional pentru acest mandat, având o experienţă de peste 7 ani în domeniul juridic la nivel înalt (…) Recunosc: nu am studii internaţionale, nu sunt expert internaţional şi nu sunt nici măcar doctorand (…) Spre oroarea şi indignarea profundă a unora şi altora, chiar îl prețuiesc pe Adrian Năstase. Am interacţionat cu omul şi profesorul Adrian Năstase, iar împrejurarea că acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate nu cred că trebuie să îl transforme într-un paria şi cu siguranță nu mi-a schimbat opinia față de domnia sa (…)

Ca avocat specializat în proceduri specifice dreptului penal şi celui procesual penal, am avut ocazia să lucrez şi să interacţionez cu procurori de la majoritatea unităţilor Ministerului Public. Am întâlnit în acest context oameni şi profesionişti desăvârşiţi, dar şi indivizi (şi am reprezentarea în tot a ceea ce afirm!) al căror scop unic nu era respectarea legii, a drepturilor şi garanţiilor procesuale ale persoanelor acuzate de săvârşirea unor fapte prevăzute şi pedepsite de legea penală, indivizi care nu erau interesaţi de aflarea adevărului şi de justa soluţionare a cauzelor penale, ci care urmăreau doar acuzarea şi trimiterea în judecată a unor oameni. Vinovați sau nevinovaţi! Eu am numit și numesc acest comportament „abuz”.

Iar dovada indubitabilă a acestor abuzuri au fost chiar soluţiile drepte pronunţate de către instanțele de judecată, care au înţeles să administreze în mod corect, temeinic şi legal probatoriile în cauzele deduse judecăţii şi să constate, pe baza acestora, nevinovaţia unor oameni acuzaţi pe nedrept! NU am fost şi NU voi fi vreodată un adversar al legii, al adevărului şi al unităţilor Ministerului Public, care au rolul de apăra şi garanta interesul public.

NU m-am poziţionat vreodată împotriva DNA!

Am semnalat şi contestat însă ferm, de fiecare dată, în deplină cunoştinţă de cauză şi având reprezentarea directă a celor afirmate, derapaje ale procurorilor şi chiar ale procurorului-şef DNA atunci când a fost cazul.

De aici însă şi până la a fi poziţionat şi catalogat drept adversar al justiţiei şi al DNA este o diferenţă inimaginabilă! Resping total aceste elucubraţii!

Eu NU sunt „beizadeaua” nimănui! Sunt copilul părinţilor şi nepotul bunicilor mei, ai unor oameni simpli (dar enormi în acelaşi timp) care mi-au oferit tot ce aveau ei mai bun şi mai frumos (chiar şi atunci când nu aveau aproape nimic material!), care au făcut eforturi considerabile pentru a-mi oferi acces la educaţie, pentru a-mi insufla valori şi principii solide (…)”,a scris Winzer pe Facebook.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în piețe, deși e produsă în cantități industriale în România și la producători costă doar 1,5 lei un singur kilogram
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Snoop Dogg va purta flacăra olimpică prin Saint-Denis vineri, alături de Laetitia Casta și MC Solaar
MediaFlux
Vestea pentru TOȚI PENSIONARII din România. UN MILION de DOCUMENTE sunt GATA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!