Liviu Pop gafează din nou: Fiecare copil trebuie şi merită să aibă acces la studii, un viitor mai bun decât cel prezent

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a gafat din nou, luni, la deschiderea anului universitar. Pop a mers luni la Iasi, pentru a participa la deschiderea anului la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, afirmand, cu acest prilej, ca este "dator" cu reforma Educatiei, indiferent daca acest lucru ii place sau nu, daca starneste critici sau nu, potrivit Agerpres. Liviu Pop a spus si ca "Fiecare copil trebuie si merita sa aiba acces direct la scoala, studii, un viitor mai bun decat cel prezent."
Filip Stan
02 oct. 2017, 16:39
Liviu Pop gafează din nou: Fiecare copil trebuie şi merită să aibă acces la studii, un viitor mai bun decât cel prezent

„Reforma inseamna egalitate de sanse, inseamna invatamant de calitate. Fiecare copil trebuie si merita sa aiba acces direct la scoala, studii, un viitor mai bun decat cel prezent. Una dintre prioritatile mele este restaurarea respectului fata de profesor. Uitati-va cu atentie la profesorii vostri si respectati-i invatand de la ei. Educatia inseamna respect, iar educatia este pilonul de baza al unei societati sanatoase. Va propun azi, in prima zi a unui an universitar, sa va propuneti fiecare dintre voi un obiectiv mare pentru anul viitor, un obiectiv ambitios. Oscar Wilde spunea „suntem cu totii in mocirla dar unii dintre noi au curajul sa se uite la cer”. Aveti curajul sa va uitati la cer, indrazniti sa visati si apoi suflecati-va manecile si porniti la drum. Va propun sa luptati pentru visul vostru cu tenacitate, cu munca multa, cu inspiratie, creativitate si respect pentru cei din jur. Va propun asadar o reteta pentru succes. Iar clasic e fantastic, ca sa parafrazez o fraza folosita in sfera muzicala. Iasiul are o putere intelectuala si o vitalitate creativa atat clasica cat si fantastica”, a afirmat Liviu Pop, potrivit hotnews.ro.

El a mai spus, in fata celor prezenti la ceremonia de deschidere a anului universitar de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, ca esecul si frustrarea nu-si au locul in invatamantul romanesc si ca, „daca e un lucru pe care Romania trebuie sa-l invete dupa atatia ani de tranzitie, acesta este sa valorizam succesul”: „Cred ca invatamantul are nevoie de vorbe frumoase, dar si de fapte. (…) Daca e un lucru pe care Romania trebuie sa-l invete dupa atatia ani de tranzitie este sa valorizam succesul. In primul rand sa ni-l dorim, apoi sa-l obtinem, apoi sa ne obisnuim cu el ca noua actualitate. Romania are nevoie de o mentalitate castigatoare. Esecul si frustrarea nu-si au locul in invatamantul romanesc si nici in viata dumneavoastra.”

Liviu Pop le-a mai spus studentilor prezenti in Aula Mihai Eminescu ca facultatea reprezinta un prim pas spre reusita in viata: „Faceti o facultate ca sa reusiti in viata. Facultatea inseamna, inainte de toate, o desavarsire a ciclurilor de invatamant, o sansa la un viitor mai bun dar si – as spune – un puternic sentiment de mandrie si apartenenta. Fiti mandri ca sunteti studenti ai acestei universitati si purtati ulterior acest nume cu mandrie, ridicandu-va in cariera aleasa. Un vis aspirational in materie de educatie nu trebuie sa ignore realitatea. Aveti o sansa mare sa invatati carte. Parintii mei mi-au spus ‘ai carte, ai parte’. Si-am invatat carte. Am avut insa si posibilitatea de a face asta.”

El a amintit si ca, in prezent, unul din doi copii din Romania este cuprins de griji si saracie si nu are bucuria studiilor universitare: „De aceea va spun: invatati carte, ajutati Romania sa se ridice si, atunci cand reveniti si voi aici, in anii urmatori, pentru un discurs, numarul copiilor saraci din aceasta tara sa scada. Ajutati copiii care doresc sa invete sa faca scoala”, a mai spus ministrul Educatiei.

Liviu Pop a mai spus, in incheiere, ca Romania are nevoie de „un vis de tara”: „Va invit sa nu uitati ca avem nevoie de un vis de comunitate, de un vis ca tara. Numai asa vom scoate o parte din tara din saracie.”

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Ce plan avea John F. Kennedy cu România, înainte de a fi asasinat. Ar fi schimbat profund istoria țării noastre
Capital.ro
Șoc istoric în Ungaria. Se vinde țara. Ce se întâmplă la granițele României
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Oferta lunii! Mașini scoase la vânzare cu prețuri pornind de la 50 de lei
Adevarul
Ce limbă vorbeau românii în Evul Mediu. Cum își spuneau în vremea lui Ștefan cel Mare și de unde vine numele lor
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Leii, favoriții toamnei pe plan financiar. Noroc la câștiguri neașteptate și pentru alte zodii
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
Cutremur în România. S-a aflat ce a pus Băsescu cât a fost președinte: Și-a pus...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Marcel Ciolacu: „Nu l-am găsit la bazin” în disputa electorală cu Mircea Geoană
MediaFlux
VICTORIE pentru DONALD TRUMP. Când se va pronunța SENTINȚA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...