Datorită antioxidanților și a acidului linoleic, ceaiul cu unt previne mai multe afecțiuni. La fel ca laptele, mierea și alte condimente care îi oferă ceaiului un gust aparte, untul este adăugat în ceai pentru gustul său sărat. Iată de ce ar trebui să începi să bei ceai cu un cub mic de unt în el.
Combate constipația
Grăsimile din unt îmbunătățesc digestia și, implicit, tranzitul intestinaș. Prin urmare, ceaiul cu unt care este bogat în grăsimi combate constipația.
Îmbunătățește funcția creierului
Ceaiul cu unt este bogat în antioxidanți care luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi la nivelul creierului. În plus, consumul regulat previne riscul de demență și boala Alzheimer. Așadar, ceaiul cu unt stimulează funcția creierului, care trebuie să fie activ în ciuda faptului că înaintăm în vârstă.
Îmbunătățește digestia
Ceaiul cu unt stimulează metabolismul, care are efect asupra procesului de digestie – alimentele vor fi digerate mai ușor. În plus, orice ceai combinat cu un cub de unt previne refluxul acid prin reducerea nivelului de acid din organism.
Combate senzația de greață
Antioxidanții și catechinele prezente în ceai stimulează energia și combate greața, oboseala și senzație de slăbiciune. În plus, întărește sistemul imunitar, făcându-te să te simți revigorată.
Reduce poftele alimentare
Ceaiul cu unt este un supresor al apetitului. Ajută la creșterea ratei metabolice a organismului, reducând în același timp poftele pentru alimente cu o cantitate mare de grăsimi. Astfel, stomacul se simte mai plin pentru o perioadă mai lungă de timp.
Untul din ceai este extrem de bun pentru sănătatea ta. Prin urmare, fa-ți un obicei din a adăuga un cub mic de unt în ceaiul pe care-l bei dimineața sau seara. Te vei simți mult mai bine după ce vei începe să consumi această băutură naturală.
Citeşte şi: Hidratează pielea cu aceste măști naturale pe clickpentrufemei.ro