„În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (valabil în anul 2017 la nivel de sector de activitate – învăţământ preuniversitar), încheiat între Ministerul Educației Naționale și federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, „părțile (semnatare) convin să sărbătorească pe 5 Iunie – Ziua Învățătorului și pe 5 Octombrie – Ziua Internațională a Educației, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente”. De asemenea se stipulează că „în perioada desfășurării acestor activități specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ”.
În același sens, articolul 4 din ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului școlar 2017-2018, stabilește că „unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului”.
În județele Giurgiu și Brăila, dar și în Municipiul București, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare. În celelalte județe, activitatea se va desfășura potrivit celor menționate anterior”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.
Citeşte şi: ZILE LIBERE 2017: Românii au parte de o nouă minivacanţă. Elevii şi profesorii au liber şi în octombrie
Următoarea mini-vacanță pentru toţi românii va fi în perioada Sărbătorilor de iarnă. Patru zile de vacanţă vom avea şi spre finalul anului, când sărbătorim Sfantul Andrei şi Ziua Naţională, 1 decembrie. Prima şi a doua zi de Crăciun pică luni şi marţi, astfel că şi la finalul anului vom avea 4 zile libere legate.
Zile libere 2017:
30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
1 decembrie (vineri) — Ziua Naţională a României
25 decembrie (luni) și 26 decembrie (marți) – Crăciunul