Elena Petraşcu a fost, din luna iulie şi până pe 3 octombrie, directorul de cabinet a ministrului Lucian Şova. De asemenea, între ianuarie-octombrie 2015 a fost inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului.
Din octombrie 2015 până în 3 octombrie 2017 a fost director al Direcţiei juridice şi reglementări din cadrul Poştei.
În paralel, se desfaşoară selecţia pentru directorul general al companiei „Poşta Română”, în conformitate cu OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă, precizează Poşta Română într-un comunicat.
Consiliul de Administraţie al Poştei Române şi-a ales totodată preşedintele, pe Adrian Găvruţa, secretar general adjunct al ministerului.
”Prima măsura luată în cadrul CA a fost mandatarea membrilor comisiei de negociere cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) în vederea modificării prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă referitoare la eliminarea indemnizaţiei de conducere în cazul revenirii de pe o funcţie de conducere pe una de execuţie”, se arată în comunicat.
Tot în şedinţa consiliului de administraţie a fost aprobată şi noua organigramă a CNPR prin care au fost desfiinţate 56 de posturi de conducere, la nivel central, reprezentând o economie de 424.000 lei lunar la salariile de baza si 92.000 de lei lunar la indemnizaţiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei.
De altfel, şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a participat miercuri la prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie (CA) al companiei naţionale „Poşta Română” (CNPR).
Ministrul a prezentat strategia de redresare a operatorului naţional, aprobată de guvern în 27 septembrie, prin Memorandumul privind ”Măsuri în vederea redresării activităţii Companiei Naţionale Poşta Română”.
Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.
Poşta a anunţat recent că a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut.
Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.