„Astfel, prin rechizitoriul întocmit în cauză procurorii au dispus: „trimiterea în judecată a inculpatului DRAGNE ILIE-LIVIU pentru infracţiunea de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu (…), faptă prev. de art. 272 alin. 1 lit. b din Legea nr. 31/1990 cu aplicarea art. 35 alin. 1 CP. (22 acte materiale), constând în aceea că, în calitate de unic asociat şi administrator la S&P I.M. SRL, fostă SC L.S. SRL, cu rea-credinţă, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite întervale de timp, în perioada 02.10.2015-17.08.2017, a folosit bunurile sau creditul de care se bucură această societate, într-un scop contrar intereselor acesteia, prin dispunerea achitării de sume de bani în cuantum total de 43.041 lei, din care 30.175 lei salariu net şi 12.866 lei impozit pe salarii şi contributii sociale, pentru angajata D.D.S., soţia acestuia, sume calculate în baza a 22 state de salariu, fără ca aceasta să desfăşoare în beneficiul S&P I.M. SRL, activitatea pentru care a fost remunerată urmare încheierii contractului individual de muncă”, precizează Parchetul ICCJ.
CITESTE SI: Procurorul care a instrumentat dosarul fermei fiului lui Liviu Dragnea, avansat la DNA
Instituşţia precizează că nu s-a procedat la clasarea cauzei privind infracţiunea de evaziune fiscală săvârşită în cadrul societăţii comerciale specializate în creşterea porcinelor, cu privire la această infracţiune săvârşită în luna februarie 2014, fiind trimis în judecată, în calitate de autor, Dumitru Mişu, director general al societăţii.
În rechizitoriu se arată că: „inculpatul Mişu Dumitru în calitate de director general al SC R. SA, judeţ Teleorman, societate specializată în creşterea porcinelor, în luna februarie 2014, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat, a dispus înregistrarea în contabilitatea acestei societăţi de cheltuieli fictive, reprezentând achiziţii nereale de prestări servicii/execuţie lucrări, în baza unei facturi fiscale emisă în numele unei societăţi comerciale, în valoare totală de 3.082.045 lei din care baza impozabila 2.485.520 lei şi TVA 596.525 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 596.525 lei, echivalentul a 134.213 euro, reprezentând TVA dedus nelegal.
Potrivit news.ro, totodată, s-a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală de către inculpatul Dragne Ilie Liviu, persoană care la momentul săvârşirii infracţiunii deţinea calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii comerciale specializate în creşterea porcinelor’, nai arată Parchetul.