PNL şi-a modificat statutul. Cristian Buşoi a fost ales vicepreşedinte

Consiliul Național al PNL a adoptat, sâmbătă, propunerile pentru modificarea Statutului liberalilor, între care se numără cea prin care foștii președinți ai partidului, care sunt încă membri și au fost aleși de către Congres sau Convenție în aceste funcții, devin membri ai Biroului Executiv.
Filip Stan
07 oct. 2017, 16:02
PNL şi-a modificat statutul. Cristian Buşoi a fost ales vicepreşedinte

Modificările prevăd că „foștii președinți ai partidului, membri PNL, aleși de către forurile statutare (Congres sau Convenție), aflați în funcție la data fuziunii din anul 2014 și ulterior acesteia” devin membri ai BEx. De asemenea, președintele Ligii aleșilor locali va fi membru al Biroului Executiv al PNL, potrivit modificărilor la statut.

Prin noile prevederi un membru al partidului poate cumula cel mult două funcții alese de conducere, dar nu la același nivel. „Aleșii locali ai partidului pot candida la funcții de conducere în partid numai în circumscripția electorală unde au fost aleși la nivel național„, se mai arată în noile prevederi. Noile prevederi vizează și stabilirea cotizațiilor membrilor PNL de către BEx, BPN și BPJ.

La nivelul filialelor teritoriale se pot angaja cheltuieli numai în limita disponibilului existent, în casieria filialei sau în conturile bancare ale acestuia, la data contractării sau în limita contractelor de donație sau sponsorizate încheiate, chiar dacă acestea nu au fost încheiate încă. Cheltuielile ce depășesc valoarea de zece mii de lei se pot angaja de către filiale prin decizie a președintelui, contrasemnată de secretarul general și trezorierul filialei și numai cu avizul trezorierului partidului, cu excepția cheltuielilor ocazionate de închirierea și funcționarea sediilor filialelor teritoriale„, stipulează noile prevederi. Conform acestor prevederi, BEx, la propunerea președintelui partidului, poate stabili sancțiuni pentru neplata timp de șase luni a obligațiilor financiare. Modificarea Statutului PNL a fost votată cu majoritate de voturi, 12 împotrivă și două abțineri.

Totodată, europarlamentarul Cristian Bușoi a fost ales, sâmbătă, de Consiliul Național al PNL, vicepreședinte al partidului pe domeniul sănătate, muncă, familie și protecție socială. Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că el i-a propus lui Cristian Bușoi să candideze pentru această funcție. „Prin această propunere de candidatură vrem să dăm un semnal de unire a tuturor forțelor PNL„, a spus Orban.

La rândul său, Cristian Bușoi a precizat că a luat decizia de a candida pentru această funcție înaintea Consiliului Național din septembrie. „Nu aceasta era funcția pe care am vizat-o, dar totdeauna m-am gândit și mă gândesc la unitatea PNL. (…) Propunerea de astăzi poate fi un semnal în plus de unitate pentru exteriorul PNL„, spus Bușoi, în Consiliul Național al PNL.

Cristian Bușoi a criticat PSD pentru situația din sănătate. „Interesul PSD pentru sănătate este criminal„, a spus liberalul. Bușoi a fost ales vicepreședinte al PNL cu 323 de voturi favorabile, 10 împotrivă și 13 anulate. Rezultatul a fost anunțat în fața câtorva liberali.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Stațiunea din România, cu cel mai pur aer din Europa, pe care o adorau părinții și bunicii noștri pe vremuri, a fost lăsată în ruine. Perla turismului românesc a ajuns de nerecunoscut astăzi
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Paste cu sos de post și măsline uscate. O idee de cină sățioasă
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul cu voce ca de înger: O zi pe care nu doream să o trăiesc
StirileBZI
Cei care cumpără de pe Temu sau Shein vor plăti taxe mai mari! Comanda trebiie să fie mai mare de 750 de lei!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Noi trageri Loto cu premii semnificative în joc
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
”Țara te vrea prost”: Sarmalele Reci – o trupă mai actuală ca oricând