Anterior, Kremlinul anunțase că Putin va îmbina actele oficiale cu reuniunile în familie, însă singura informație transmisă sâmbătă de administrația președintelui rus a fost că Putin a prezidat o reuniune a consiliului securității naționale.
La respectiva reuniune, s-a discutat despre progresele obținute în Siria datorită activității „eficiente” a aviației ruse, care a distrus în ultimele săptămâni numeroase obiective jihadiste și a lichidat mai mulți comandanți ai grupării teroriste Statul Islamic.
Putin a primit felicitări din partea liderilor principalelor țări aliate, din Republica Belarus, Kazahstan, Armenia și Serbia, dar și din partea președintelui Comitetului Olimpic Internațional (COI), Thomas Bach.
Este de așteptat ca Putin să fie felicitat și de lideri ai țărilor occidentale și ai altor puteri mondiale, deși purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a exclus contacte cu președintele american Donald Trump. Deși Putin păstrează suspansul, toți analiștii dau ca sigură participarea liderului de la Kremlin la alegerile prezidențiale din martie 2018.
Întrebat în repetate rânduri despre posibilitatea de a se pensiona la vârsta de 65 de ani, Putin a răspuns că nu este deloc neobișnuit ca șefii de stat să rămână la conducere o perioadă lungă de timp și adesea îl dă drept exemplu pe fostul cancelar german Helmut Kohl, care a fost cancelar timp de 16 ani.
În caz de victorie în alegeri, Putin va rămâne la Kremlin timp de șase ani, ceea ce îi va permite să se perpetueze la putere până în 2024, în total un sfert de secol.
Potrivit ultimelor sondaje, cota de popularitate a lui Putin se învârte în jurul valorii de 80% și, în cazul în care scrutinul ar avea loc chiar acum, președintele rus ar fi reales cu aproape 70% din voturi.