Doi şefi de drumuri, DEMIŞI după ce o maşină a căzut în Dunăre din cauza lipsei parapetelor

Directorul Regionalei Timişoara, Horaţiu Simion, şi şeful Secţiei de Drumuri Orşova, Cunicel Ion, au fost demişi de ministrul Transporturilor. Răzvan Cuc a cerut un Raport cu privire la elementele care privesc infrastructura rutieră şi care ar fi putut contribui la agravarea tragicului accident petrecut recent pe DN57, între Orşova şi Moldova Nouă, în dreptul locatităţii Coronin, iar în urma analizării documentelor primite a cerut Directorului General CNAIR, Ştefan Ioniţă, să ia urgent măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de gestionarea deficitară a zonei aflate în administrarea DRDP Timişoara.
Romania TV
09 oct. 2017, 13:01
Doi şefi de drumuri, DEMIŞI după ce o maşină a căzut în Dunăre din cauza lipsei parapetelor

„În urma analizării documentelor primite în această dimineaţă, ministrul Transporturilor a cerut directorului general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, să ia urgent măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de gestionarea deficitară a zonei aflate în administrarea DRDP Timişoara”, se arată într-un comunicat transmis luni de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Citeşte şi: Dezvăluiri emoţionante despre familia dispărută în Dunăre. Autorităţile fac anchetă pentru lipsa parapeţilor în zonă

„Am constatat că atât DRDP Timişoara, cât şi secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate, cel puţin de indolenţă şi proastă gestionare a teritoriului aflat în administrare. Din documentele primite reiese că secţia de Drumuri Orşova deţinea parapete pe stoc, dar că nu le-a folosit. Directorul Regionalei Timişoara ar fi trebuit să ştie acest lucru şi să dea dispoziţie ca aceste parapete să fie înlocuite”, a declarat Răzvan Cuc.

Decizia luată de directorul general al CNAIR ca urmare a informaţiilor prezentate, a fost de demitere din funcţie a directorului Regionalei Timişoara, Horaţiu Simion, dar şi a şefului Secţiei de Drumuri Orşova, Cunicel Ion. „Din raportul prezentat a reieşit inclusiv că în acea zonă, parapetul greu era deteriorat de cel puţin 2 ani”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

De asemenea, ministrul Transporturilor a solicitat CNAIR un raport complet cu privire la situaţia drumurilor şi a dispus ca până la sfârşitul anului să fie montaţi şi înlocuiţi toţi parapeţii, acolo unde este necesar.

„Directorii regionali trebuie să vină cu date exacte despre zonele cu probleme, pentru a se putea aloca fondurile necesare montării, sau înlocuirii, după caz, a parapeţilor în curbe periculoase, puncte negre, locuri unde sunt frecvente accidentele grave”, menţionează CNAIR.

Încă de săptămâna trecută, Răzvan Cuc le-a atras atenţia directorilor regionali ai CNAIR că trebuie să se implice personal în gestionarea zonelor aflate în administrare: „Nu este normal să aştepte mereu, de la Bucureşti, să li se spună exact ce să facă. Au primit încă de la începutul anului libertate de decizie, inclusiv pe întreţinere, iar această libertate vine şi cu responsabilităţi”.

Ministrul Transporturilor a subliniat că măsurile luate sunt legate strict de atribuţiile în domeniul infrastructurii rutiere şi nu se substituie anchetei Ministerului de Interne privind accidentul din judeţul Caraş Severin.

O maşină în care s-ar fi aflat cinci persoane, şoferul şi o familie cu doi copii, a căzut sâmbătă în Dunăre, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş-Severin. Şoferul, un bărbat de 44 de ani care avea permis de şapte luni, a reuşit să se salveze şi a povestit că în maşină se aflau încă patru persoane.

Operaţiunile de căutare a maşinii căzute în Dunăre au fost reluate duminică dimineaţă. Autoturismul a fost localizat şi scos din apă, însă familia luată la ocazie nu se afla în interiorul acestuia.

Tatăl provenea dintr-o familie de muzicanţi şi câştiga bani din cântat. A dispărut însă în Dunăre, impreună cu soţia şi doi copii. Acasă, au mai lăsat incă trei copii: doi minori şi o fată căsătorită.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Cât de deștept ești în funcție de forma frunții. Mihai Voropchievici: Ei au o inteligenţă sclipitoare
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DETALII NOI | Primele DECLARAȚII ale presupusului criminal al doctoriței din Brăila. A procedat fix ca în filme 😱
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Traian Băsescu susține reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'