„La amendamentele care s-au formulat în cadrul dezbaterilor din comisie, MFP și nici inițiatorii nu au clarificat o serie întreagă de elemente care țin de impactul bugetar al exonerării sau exceptării de la aplicarea obligatorie de la 1 ianuarie a unor categorii de contribuabili. S-a făcut propunerea și s-a admis în comisie să se aplice TVA defalcată doar pentru companiile care au contracte cu statul. Au mai apărut în dezbaterea publică și chestiunile legate de companiile care sunt în situație de insolvență, de aceea noi am vrea să avem niște cifre ceva mai concrete. Spre exemplu, faptul că suntem pe ultimul loc la TVA declarată și neîncasată în Europa este un lucru îngrijorător. De asemenea, faptul că 22 de miliarde de lei s-au acumulat din TVA declarată și neîncasată de statul român în ultimii trei ani doar de la firmele care au intrat în insolvență, după data intrării în insolvență, sunt suficiente cifre care ne îngrijorează și reclamă o imagine mult mai concretă în ceea ce privește impactul acestei propuneri legislative”, a susținut liderul de grup al PSD, senatorul Șerban Nicolae, cel care a și solicitat retrimiterea propunerii la comisie, citat de Agerpres.
Parlamentarul PSD a solicitat membrilor Comisiei de buget să poarte discuții despre proiect cu reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice în următoarea săptămână.
„Termenul este de o săptămână, pentru că nu vreau să se facă speculații în legătură cu susținerea de către Guvern sau de către majoritatea care susține Guvernul în legătură cu o asemenea măsură aflată în programul de guvernare”, a mai spus Șerban Nicolae.
Senatul este prima cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege.