Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi acest amestec uluitor

În timpul acestui tratament trebuie schimbată dieta, fiind scăzut aportul de carne, zahăr și făină albă.
Alina Costache
11 oct. 2017, 12:32
Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi acest amestec uluitor

Mulți oameni cred că amestecul de bicarbonat de sodiu și sirop de arțar sau miere este un lucru rău. De ce? Pentru că celulele canceroase se dezvoltă prin consumul de zahăr. Dar, în ultimii 60 de ani, mai mulți experți din întreaga lume au examinat acest lucru și au spus că nu este adevărat.

Consumul a 3 lingurițe pe zi de bicarbonat de sodiu amestecat cu miere are efecte benefice în ceea ce privește încetinirea dezvoltării celulelor canceroase. Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic sub forma unei pudre albe. Nu este folosit doar în domeniul culinar, ci şi ca produs de cosmetică, potrivit estisuperba.ro.

Bicarbonatul de sodiu încetinește dezvoltarea celulei canceroase, de asemenea, acesta are un efect alcalinizant, forțând o schimbare rapidă a ph-ului care ucide celula.

Este foarte ușor, sa iti prepari amestecul, îți trebuie doar 2 ingrediente: bicarbonat de sodiu și miere sau sirop de arțar, apoi combini o lingurită de bicarbonat de sodiu cu fiecare lingură de sirop de arțar sau miere.

După ce amesteci aceste 2 ingrediente, fierbi amestecul la foc mic timp de 5-10 minute și te asiguri că nu îl bagi în frigider. Ar trebui să consumi câte o lingurită de 3 ori pe zi, timp de o lună, maximum două, nu foarte aproape de ora mesei.

Mediul online este asaltat, în ultima perioadă, de sute de articole care vorbesc despre beneficiile fantastice ale banalului bicarbonat de sodiu, folosit în mod tradiţional la prepararea prăjiturilor. Medicii atrag atenţie că o parte dintre aceste beneficii sunt simple mituri şi că se ignoră efectele adverse ale compusului.

Considerat panaceu universal de către unii, spunându-se că ar vindeca inclusiv cancerul, catalogat drept yE” de către organismele UE, care l-au interzis din produsele din carne, cum sunt mititeii, bicarbonatul de sodiu este o substanţă cel puţin controversată. Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este, din punct de vedere chimic, o sare acidă şi a devenit „vedetă” în ultimii ani, când diverşi „cercetători” l-au indicat drept o alternativă la chimioterapia folosite pentru tratarea cancerului. Folosirea bicarbonatului în medicină nu este, însă, o găselniţă recentă, compusul fiind utilizat la prepararea unor medicamente cu secole în urmă. „Pe vremea când medicamentele erau preparate de farmacist, pe baza unei reţete precise, compusul avea o destul de largă întrebuinţare.

Bicarbonatul a fost cunoscut dintotdeauna ca un excelent pansament gastric, datorită capacităţii sale de a neutraliza secreţiile acide din stomac. Având în vedere că este puternic alcalinizant, era folosit şi în dermatologie, una dintre cele mai frecvente utilizări fiind în tratarea micozelor bucale, prin gargară cu soluţie cuu bicarbonat, care schimba pH-ul gurii”, explică medicul internist Marius Călinici. Medicul spune că, în timp, s-a observat că, alături de efectele benefice, există şi unele inconveniente ale folosirii bicarbonatului, aşa că, treptat, el a fost înlocuit cu medicamente cu rol alcalinizant.

Principalul inconvenient este riscul de supradozare, facilitat de faptul că bicarbonatul nu este considerat medicament, ci aliment, iar acest risc poate deveni chiar letal. „Organismul uman are capacitatea de a se adapta atât la aciditate, cât şi la alcalinizare. Reacţia organismului de adaptare la alcalinizarea puternică este vasodilataţia cerebrală, care duce la edem cerebral, de aici putându-se ajunge, în unele cazuri, chiar la deces”, avertizează Călinici. Primul semn că bicarbonatul consumat în exces, „cu linguriţa”, dă efecte adverse, este umflarea feţei, specifică persoanelor care regurg frecvent la acest pansament grafic mai cu seamă după ce depăşesc limita la consumul de alcool. „Ce trebuie să înţelegem este că bicarbonatul de sodiu nu este făcut pentru tratament.

El trebuie evitat, mai ales acum, când sunt medicamente eficiente care produc aceeaşi alcalinizare, fără risc de supradozaj”, spune medicul. Alcalinizarea, profund dăunătoare Medicul se declară sceptic şi în privinţa succesului cu care s-ar putea folosi bicarbonatul de sodiu în tratarea afecţiunilor maligne, „schemele de tratament” mizând pe creşterea pH-ului organismului, adică pe alcalinizarea lui, în ideea că organism cu un pH mai mare nu este prielnic dezvoltării celulelor canceroase.

Citeşte şi Descoperă în ce combinaţii te poate ajuta bicarbonatul să slăbeşti

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Schema de tratament preventiv de primăvară la pomii fructiferi. Așa vei avea o recoltă bogată și zeci de kilograme de fructe
Capital.ro
Ȋți face buletin cu cip în România. Noua lege în vigoare din 2025. Restricție pentru cine refuză
Playtech.ro
Se construiește un Drum Expres pentru București. Șoseaua va avea 4 benzi de circulație, când trebuie să fie gata
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara-fantomă care a existat doar 5 zile, unde românii sunt priviți cu suspiciune. „Rusia e sora noastră”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Prognoza meteo, 19 aprilie. Temperaturile cresc, dar ploile nu lipsesc în Sâmbăta Mare
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
CAUZA morții Julietei Szönyi. Sora actriței din 'Toate pânzele sus' face dezvăluiri tulburătoare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se pune impozit după deces și înmormântare. Românii au datorie la ANAF, plus taxă notarială
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Ce este interzis în Sâmbătă Mare. Ziua tăcerii și a vegherii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI