Proiectul lui Şerban Nicolae privind paradisurile fiscale, avizat favorabil de Comisia juridică

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, miercuri, proiectul iniţiat de Şerban Nicolae (PSD) care instituie măsuri de regim fiscal derogatoriu şi de regim juridic special aplicabil insulelor, grindurilor şi altor suprafeţe de uscat.
Filip Stan
11 oct. 2017, 14:32
Proiectul lui Şerban Nicolae privind paradisurile fiscale, avizat favorabil de Comisia juridică

Propunerea legislativă privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu şi de regim juridic special a fost avizată favorabil cu 5 voturi “pentru”, 2 abţineri şi un vot împotrivă.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a afirmat că nu poate susţine propunerea în condiţiile în care insula Belina ar intra sub incidenta proiectului de lege. „Propunerea, de principiu, este foarte bună, cu siguranţă. Poziţia mea personală ar fi fost cu alta dacă discutam acum trei luni sau peste şase luni, dar în contextul în care în momentul acesta Belina intră în prevederile acestei legi eu nu pot să susţin. (…) Mâine citesc: «Senatorii liberali avizează un proiect care îi permite lui Dragnea să facă cazinouri în Belina»”, a declarat senatorul Daniel Fenechiu.

Şerban Nicolae a replicat că „este şi mai simplu cu Belina, peste un an trebuie să intre înapoi în patrimoniul statului”.

Proiectul de lege prevede că în scopul dezvoltării activităţilor economice, creării de locuri de muncă şi creşterii veniturilor bugetare, se instituie un regim fiscal derogatoriu şi un regim juridic special aplicabile unei anumite categorii de terenuri, construcţiilor edificate pe acestea şi activităţilor economice aferente. Terenurile la care se referă se constituie din insule, grinduri şi alte suprafeţe de uscat cu potenţial de exploatare economică, rezultate prin acţiuni sau modificări naturale ale teritoriului ori prin lucrări de amenjare hidrotehnică şi care fac parte din domeniul public al statului, potrivit sursei citate.

Terenurile amintite sunt scutite de impozitul pe teren şi taxa pe teren. De asemenea, activităţile economice ce se pot autoriza pe terenurile menţionate sunt cele de producţie de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, jocuri de noroc, precum şi cele de servicii conexe acestora.

Pentru construcţiile şi activităţile economice realizate pe terenurile menţionate taxele şi impozitele locale datorate potrivit dispoziţiilor Codului fiscal se reduc cu 50%, potrivit sursei citate. Iniţiativa legislativă propune ca pentru jocurile de noroc ca taxele şi impozitele prevăzute de dispoziţiile OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc cu modificările ulterioare să fie reduse cu 50%.

Dispoziţiile acestui proiect de act normativ nu se aplică terenurilor prevăzute de Legea 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării, terenurilor care au regim de arie naturală protejată, celor aflate în parcuri urbane şi zone de agrement intravilan, terenurilor inundabile, terenurilor folosite pentru exploataţii agricole sau piscicole.

”Autorităţile publice locale pot adopta măsuri stimulative, scutiri şi alte facilităţi cu caracter temporar sau permanent care să contribuie la stimularea investiţiilor şi dezvoltării activităţilor economice pe terenurile menţionate”, se mai arată în proiect.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarteVIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cetățean american condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'