Nicolăescu a afirmat că nu problema voturilor din Parlament pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu este esenţială, ci semnalul dat prin eventuala declanşare a procedurii de suspendare.
El a spus că opoziţia aşteaptă „o presiune” din partea populaţiei asupra parlamentarilor puterii în ceea ce priveşte votul la eventuala procedură de suspendare în Parlament.
Întrebat ce i se poate reproşa preşedintelui pentru a fi iniţiată procedura de suspendare, care implică grave încălcări ale Constituţiei, Nicolăescu a răspuns: „Totul din 2009 încoace. Faptul că se pronunţă pe hotărâri ale instanţelor, faptul că participă la şedinţe de partid”.
Ceilalţi lideri ai PSD şi PNL au fost rezervaţi, înainte de şedinţa USL, în ceea ce priveşte declaraţiile despre suspendarea lui Traian Băsescu, menţionând că aşteaptă să vadă raportul pe temă al juriştilor din PSD.
Excepţie a făcut liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, care a apreciat că discuţia despre suspendarea preşedintelui ar trebui purtată după alegerile din 2012.
Liderii PSD, PNL şi PC discută, luni, la şedinţa conducerii Uniunii Social Democrate, un raport al juriştilor PSD în ceea ce priveşte o eventuală începere a procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.