Felix Stroe, viitorul ministru PSD al Transporturilor, a turnat la Securitate când avea 17 ani. Potrivit documentului CNAS, Felix Stroe a fost recrutat în anul 1972, pentru supravegherea colegilor atât în timpul programului școlar, cât și în timpul liber. Potrivit acestui document lui Felix Stroe i s-a atribuit numele conspirativ «DAN», iar dupa doar un an a fost inlaturat.
Totuși, în sensul Legii nr. 187/1999, CNSAS a stabilit că Felix Stroe (născut pe 25 decembrie 1955) nu a făcut poliție politică, în condițiile în care nu a putut fi stabilit că informațiile furnizate de el ar fi fost folosite pentru încălcarea drepturilor omului.
Citeşte şi: Felix Stroe, ministrul propus la Transporturi, are o stradă care îi poartă numele în judeţul Constanţa
CNSAS a eliberat pe 26 septembrie 2013 o adeverință (nr. 1944/06.06.2013) în care relatează cum Stroe (pe atunci consilier local în Constanța) este titular al dosarului fond rețea nr. R 368047.
„Domnia sa, fiind elev în cadrul Liceului «B. P. Hasdeu» Buzău, a fost recrutat în anul 1972, pentru supravegherea colegilor atât în timpul programului școlar, cât și în timpul liber. În dosar, nu există Angajament semnat de domnia sa. I s-a atribuit numele conspirativ «DAN». A fost abandonat din rețea la data de 06.03.1973. Direcția de Specialitate a identificat următoarele informații transmise Securității de către domnul STROE Felix:
«Informez că P.V. este elev în anul II la Liceul Eminescu. Despre acesta cunosc că are o comportare normală, nu l-am văzut în anturaje dubioase și discuțiile pe care le-am avut cu acesta nu s-au referit cu nimic la emisiunile «Europei Libere» precum nici alte comentarii cu caracter politic. Știu că tatăl său este ofițer».
«Informez că în anul II C, Lic. B.P. Hasdeu învață elevul K.C. Despre acesta cunosc în ultimul timp că s-a despărțit de anturajul în care trăia și cred că nu a mai audiat emisiunile postului de radio «Europa Liberă». În ultimul timp a fost ocupat cu învățătura fiind corigent la două obiecte, fiind rar văzut în oraș cu prietenii»”.