Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Senatului, secretarul general al instituţiei a primit, începând cu 1 iulie 2017, un salariu de 19.055 lei brut pe lună. În acelaşi timp, preşedintele Senatului şi cel al Camerei Deputaţilor au primit 16.675 lei brut pe lună, iar preşedintele României a încasat o indemnizaţie de 17.400 lei brut pe lună.
Baza legală indicată pe site-ul Senatului pentru salariul secretarului general este OUG 14/2015, adoptată în urmă cu doi ani de guvernul condus interimar de Gabriel Oprea.
În OUG 14/2015 nu se face însă nicio referire la salarizarea secretarului general al Senatului sau al Camerei Deputaţilor, ci doar la nivelul indemnizaţiilor pentru preşedintele României, preşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii celor două camere ale Parlamentului, prim-ministru, viceprim-ministru, ministru, ministru delegat, consilieri prezidenţiali, secretarul general al Guvernului, şeful cancelariei primului ministru şi şefii altor instituţii precum Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ şi serviciile secrete.
Citeşte şi: Cât încasează lunar Klaus Iohannis. Care sunt salariile în Palatul Cotroceni, după legea salarizării
În prezent, în funcţia de secretar general al Senatului se află Ion Vărgău, numit în martie 2014.
Comparativ, secretarul general al Camerei Deputaţilor primeşte un salariu de 17.900 lei brut pe lună, cu aproape 2.000 de lei mai puţin decât omologul său de la Senat, iar la baza legală pentru venitul său nu este indicată OUG 14/2015.
În ceea ce priveşte celelalte salarii de la Senat, pentru funcţiile de demnitate publică alese acestea sunt între 13.050 lei brut pe lună (simplu senator) şi 16.675 lei brut pe lună (preşedintele Senatului).
În ceea ce-i priveşte pe angajaţii Senatului, alţii decât secretarul general, aceştia au salarii cuprinse între 1.450 lei brut pe lună şi 10.973 lei brut pe lună.
Potrivit legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, toate autorităţile şi instituţiile publice enumerate au obligaţia de a publica la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an, şi de a menţine publicată o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice.