O femeie de 50 de ani a murit într-un accident de mașină provocat de prăbușirea unui copac în apropiere de d’Aglish (sud), în timp ce un alt pasager a fost rănit, a informat poliția.
La Dundalk, în apropiere de frontiera cu Irlanda de Nord, un bărbat a murit după ce mașina lui a fost strivită de un copac. Un alt bărbat în vârstă de 30 de ani a murit în localitatea Cahir, în urma rănilor provocate de fierăstrăul electric cu care încerca să degajeze calea blocată de un copac prăbușit în urma furtunii, potrivit poliției.
Numeroși copaci s-au prăbușit în comitatele Kerry și Cork, în timp ce guvernul a ordonat la nivel național închiderea școlilor și a grădinițelor și a restricționat programul serviciilor publice, precum tribunalele și dispensarele medicale.
Cel puțin 120.000 de locuințe și centre comerciale au rămas fără curent electric din cauza furtunii care în traiectoria sa spre insulele Azore a scăzut din intensitate și nu mai este considerată un uragan, deși continuă să afecteze Irlanda cu rafale de vânt de până la 130 de km/h.
Premierul irlandez, Leo Varadkar, a postat pe Twitter că țara se află „în alertă roșie națională”, maximă pe o scară de 1 la 4, și a recomandat cetățenilor să nu iasă din case până la trecerea furtunii. „Este o furtună foarte periculoasă, ultima oară când a avut loc un asemenea fenomen 11 persoane și-au pierdut viața”, a avertizat el.
Serviciul britanic de meteorologie, Met, a declarat stare de alertă în diferite regiuni ale țării și a cerut populației să ia măsuri de precauție ca urmare a vântului și a riscului de inundații.
Soarele și cerul au căpătat o tentă roșie în sudul Marii Britanii, inclusiv la Londra, ca urmare a prafului adus de furtună din Africa. Fenomenul i-a determinat pe internauți să se întrebe asupra iminenței unei apocalipse determinate de Brexit.
Pe aeroportul din Manchester (nordul Marii Britanii) au fost anulate 20 de zboruri, iar în Țara Galilor 200 de locuințe au rămas fără curent electric.