Comisia economică, industrii și servicii din Senat și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților au adoptat, marți, un raport favorabil privind nominalizarea fostului premier Sorin Grindeanu. Propunerea a fost adoptată cu 15 voturi „pentru”, șapte „împotrivă” și o abținere, potrivit Agerpres.
La audieri, Grindeanu a precizat că, în prezent, este apolitic, având în vedere că a fost exclus din Partidul Social Democrat.
Raportul comun al celor două comisii va fi supus votului plenului Parlamentului.
Premierul Mihai Tudose a transmis luni Parlamentului propunerea sa privind șefia acestei instituții, nominalizându-l pe Sorin Grindeanu.
„În data de 20 octombrie 2017, domnul Adrian Diță și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. În temeiul prevederilor art. 11 alin. 1 și alin. 3 din OUG nr. 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în vederea numirii în funcția de președinte al Autorității, pentru perioada rămasă a mandatului de 6 ani început în data de 11 mai 2017”, se arată în documentul transmis de Tudose la Parlament.
După audiere, raportul comun al celor două comisii va fi supus votului plenului Parlamentului, Legislativul urmând să voteze noul președinte al ANCOM.
De asemenea, cele două comisii vor lua act de demisia lui Adrian Diță din funcția de președinte al ANCOM. Acesta și-a înaintat pe 20 octombrie demisia din funcție după ce fusese numit de Parlament ca președinte al ANCOM pe data de 11 mai. El a fost acuzat de membrii celor două comisii la audierile din 27 septembrie și 17 octombrie de reorganizare „abuzivă” a instituției.
Potrivit legislaţiei actuale, preşedintele ANCOM este numit cu votul camerelor reunite ale Parlamentului, iar preşedintele ţării a fost scos din această procedură.