Inspecţia Judiciară s-a autosesizat după declaraţiile deputatului Andreea Cosma despre procurorul Negulescu

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat cu privire la anumite declaraţii lansate în spaţiul public de către deputatul Andreea Cosma, referitoare la comportamentul procurorului Mircea Negulescu, susţine parlamentarul. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţi ai Inspecţiei Judiciare.
Filip Stan
24 oct. 2017, 19:47
Inspecţia Judiciară s-a autosesizat după declaraţiile deputatului Andreea Cosma despre procurorul Negulescu

Deputatul Andreea Cosma a declarat pentru Mediafax că a fost audiată de către inspectori privind anumite aspecte disciplinare ce ar fi fost încălcate de către Negulescu, subliniind totodată că va depune plângere penală împotriva acestuia.

„Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la ceea ce a fost difuzat pe canalele media şi cercetează aspecte ce ţin de încălcarea normelor deontologice raportat la statutul magistratului şi aspecte disciplinare privindu-l pe procurorul Negulescu. În acest sens, am dat o declaraţie, urmând ca Inspecţia Judiciară să stabilească situaţia reală privindu-l pe acest procuror. Independent de acţiunea Inspecţiei Judiciare, îmi rezerv dreptul de a formula o plângere penală împotriva acestui procuror, care a falsificat probe în dosarele mele şi ale membrilor familiei mele”, a declarat deputatul PSD Andreea Cosma, conform Mediafax.

Citeşte şi: Andreea Cosma, despre suspendarea procurorului „Portocală”: „Mă bucur enorm”

Parlamentarul susţine că procurorul Negulescu a fabricat probe pentru a-i fi incriminată familia.

„Procurorul Mircea Negulescu a fabricat probe şi a ameninţat matori ca să depună mărturie mincinoasă împotriva familiei mele. Negulescu a folosit o probă falsă, respectiv stick-ul de memorie despre care am tot vorbit în presă, care nu de fapt există. Mircea Negulescu a ameninţat martori ca ei să facă declaraţii mincinoase împotriva tatălui meu şi a fratelui meu. A ameninţat mai mulţi martori, care au fost dus la DNA instruiţi de Negulescu. Acum, la final, facem public că de fapt martorii au fost ameninţaţi. Negulescu, fiind suspendat, martorii au început să vorbească pentru că până acum le-a fost frică, desigur. Cine avea curaj?”, a mai spus Andreea Cosma.

Instanţa supremă a decis, marţi, ca procurorul Mircea Negulescu să rămână suspendat din magistratură, după ce acesta solicitase să îşi reia activitate.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu le-a spus, luni, magistraţilor ICCJ că a fost nevoit să plece din Ploieşti din cauza mediatizării excesive, precizând că a ajuns în această situaţie din cauza anchetelor pe care le-a instrumentat. Magistratul susţine că mediatizarea este rezultatul anchetelor pe care le-a făcut.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a stârnit mai multe controverse după ce Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul său, pentru că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar.

De asemenea, în spaţiul public au apărut mai multe înregistrări din discuţii pe care le-ar fi avut cu părţi din dosare, aceste aspecte constituind subiectul unor cercetări al Inspecţiei Judiciare.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Un mort și șase răniți după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele din Paris
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'