Barack Obama şi Hillary Clinton, vizaţi de două anchete lansate de congresmani republicani

Congresmeni republicani au anunţat deschiderea a două noi anchete parlamentare, una vizându-l pe fostul preşedinte democrat Barack Obama, cealaltă pe fosta candidată democrată la preşedinţie Hillary Clinton, care se adaugă unei mulţimi de investigaţăă deja în curs în capitala americană, relatează AFP.
Romania TV
25 oct. 2017, 09:30
Barack Obama şi Hillary Clinton, vizaţi de două anchete lansate de congresmani republicani

Una dintre aceste noi anchete vizează să facă lumină asupra deciziei FBI şi Departamentului Justiţiei, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, de a nu o urmări penal pe cea care era la acea vreme candidată, în dosarul utilizării unui server personal în trimiterea unor e-mailuri pe când era secretar de Stat.

A doua vizează o decizie luată în 2013 de administraţia Obama, care a constat în aprobarea vânzării grupului minier canadian Uranium One societăţii ruse Rosatom.

Această decizie, luată după ce grupul minier a făcut mai multe donaţii Fundaţiei Clinton a fostului preşedinte Bill Clinton, a avut drept consecinţă punerea în mâna ruşilor de la Rosatom a 20% din stocurile de uraniu americane.

Aceste anchete sunt lansate într-un moment în care republicanii şi preşedintele Donald Trump se află sub lumina proiectoarelor din cauza unei serii de anchete asupra unui posibil amestec rus în campania prezidenţială din 2016.

Democraţii au reacţionat imediat, acuzându-i pe aleşii republicani de faptul că caută să distragă atenţia.

”Această nouă anchetă vizează clar să deturneze atenţia de la lipsa de control al republicanilor asupra administraţiei Trump şi al ameninţării la adresa securităţii naţionale pe care o reprezintă Rusia”, au declarat reprezentanţii democraţi Elijah Cummings şi John Conyers, citaţi într-un comunicat.

Însă anunţând ancheta care o vizează pe Hillary Clinton, republicanii Bob Goodlatte şi Trey Gowdy au subliniat că tabăra lor nu poate să fie singura care să facă obiectul unor anchete.

”Legea este tot ceea ce este mai puternic în materie de egalitarism în această ţară. Nicio entitate ori individ nu poate să fie scutit de orice control”, au declarat ei, citaţi într-un comunicat.

Ancheta care-l vizează pe Barack Obama este lansată după publicarea unor informaţii de presă, săptămâna trecută, potrivit cărora FBI ar fi anchetat cu privire la cazul Uranium One/Rosatom în 2013.

Aleşii republicani vor să ştie de ce Congresul nu a fost informat despre această anchetă.

”Acordul cu privire la uraniu cu ruşii, cu ajutorul lui Clinton şi cu ştiinţa administraţiei Obama, este cea mai mare poveste pe care Ştirile False („Fake Media”) nu vor să o urmărească”, a scris joia trecută pe Twitter preşedintele american Donald Trump.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Stațiunea ideală vara pentru pensionari, de care puțini români au auzit. Are ape termale, oferă liniște, răcoare și peisaje superbe
Capital.ro
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Harry și Meghan, colecționari de trofee ridicole
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
MAREA ACTRIȚĂ a spus adio lumii. A fost o DOAMNĂ de neegalat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Noi Trageri Loto Duminică: Reporturi de Milioane la Jocurile Loteriei Române
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!