Consilierii municipali PNL explică în expunerea de motive atașată primului proiect că, în ultima perioadă, performanțele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internațional.
„Lipsa de implicare și susținere a autorităților, atât centrale, cât și locale, în dezvoltarea și întreținerea bazelor sportive, în finanțarea și funcționarea cluburilor sportive pentru copii și juniori și în atragerea tinerei generații către sport a condus la reducerea masivă a practicării sportului de către copii, cu consecințe în reducerea ariei de selecție pentru sportul românesc de performanță. În acest context, performanța Simonei Halep de a ajunge numărul 1 în clasamentul Women’s Tennis Association și de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă”, indică liberalii.
Expunerea de motive privind acordarea titlului de cetățean de onoare lui Ion Caramitru este semnată de primarul general, Gabriela Firea. Aceasta relevă faptul că Ion Caramitru, actor de teatru și film, dar și regizor, deține funcția de președinte al UNITER din anul 1990 și de director al Teatrului Național din București din anul 2005.
„Talentul și dăruirea sa au fost recunoscute cu premii în domeniul de activitate: Premii de interpretare în Teatrul Românesc — 1975, 1979, 1981, 1985, Premiul Revistei Cinema pentru interpretare, 1976, Premiul Asociației Cineaștilor, 1980, Premiul Special al Juriului pentru rolul principal din filmul ‘Luchian’, la Festivalul Național al Filmului, Costinești, ‘Meritul Academic’ acordat de Academia Română, 2012, 2013”, menționează sursa citată.
Totodată, Ion Caramitru a fost distins cu titlul de ambasador Shakespeare în România, oferit de Consiliul Britanic, cu ocazia Anului Shakespeare — 400. În 1995 a primit titlul de Ofițer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică și a fost decorat de Regina Elisabeta a II-a.