O viață sănătoasă nu înseamnă neaparat o viață dulce sau condimentată. Astfel că dacă ai observat că ai luat în greutate, deși mănânci cât de cât sănătos, cântărește un pic să vezi cât zahăr consumi.
Cosnumul de zahăr poate afecta nivelul de insulină din organism, acest hormon care este eliberat și secretat de pancreas. insulina ajută celule din organism să obțină suficent zahăr în zânge pentru a-ți putea furniza energie întreaga zi.
O cantitate prea mare de zahăr în organism poate da peste cap valorile insulinei, mai ales că un nivel crescut al acestui hormon este principala cauză a acumulării de țesut adipos, și în momentul în care celulele devin imuni la insulină te poți confrunta cu stări diverse printre care și obezitate.
Uită de fast food
Nu este o glumă, însă în ultimul timp tot mai mulți oameni caută tratament naturiste și alimente cât mai bio, astfel că o alimentație bogată în produse procesate, prăjeli și grăsimi nesaturate, un nivel ridicat de carbohidrați pot să îți afecteze atât starea de sănătate cât și aspectul ponderal.
Încearcă să consumi proteină de calitate, aceasta va crește nivelul de insulină pe o perioadă scurtă de timp, te va ajuta să pierzi din greutate, să menții timp mai mare senzația de sațietate și să normalizezi sensibilitatea la insulină.
O cană de ceai verde și 20 de minute de mers pe jos vor avea efecte extrem de benefice asupra nivelului de insulină din organism.
Leptina, hormonul apetitului
Hormon produs de celulele grase ale organismului responsabil în același timp cu reducerea apetitului și menținerea senzației de sațietate. Se află într-o strânsă legătură cu hipotalamusul și va transmite semnale corecte către creier despre nivelul de grăsime ce trebuie stocată.
De obicei persoanele supraponderale au o valoare triplată a acestui hormon în organism, devenind în cele mai nefericite cazuri imuni la acțiunea acestui hormon.
Pentru a contribui la controlul unui nivel optim de leptină în organism evită să consumi alimentele cue fecte inflamatorii și anume cele bogate în zaharuri și grăsimi.
Nu sări peste orele de somn, deoarece leptina și apetitul sunt influențate de calitatea somnului.
Află mai multe despre hormonii responsabili de îngrășare pe clicksanatate.ro.