Fără îndoială, corpul uman este o enigmă greu de elucidat în totalitate, astfel că anumite zone ale sale oricât de mult le-ai îngriji, tot nu le poți proteja de bacterii. Un studiu făcut cu această temă a scos la iveală că gura este una dintre zonele cele mai infectate din întreg organismul uman. Aici existând peste 600 de tipuri de bacterii, deși asta nu înseamnă că nu îți îngrijești această zonă.
În plus, ar fi indicat să urmărești culoarea limbii tale ce poate varia în funcție de infecțiile care se găsesc atât la nivelul limbii cât și a gurii. Deci, este necesar să-ți cureți inclusiv limba cu soluțiile speciale destinate pentru igiena orală cât de des poți.
Următoarea zonă după cavitatea bucală este reprezentată de zona subrațului, aceasta fiind asociată cu prezența a peste 8000 de bacterii, motiv pentru care aici ar trebui să acorzi o atenție mult mai sporită.
Cât de sănătoasă este transpirația?
Prin intermediul transpirației corpul elimină o mare parte din toxine. Este un procedeu natural care apare mai ales atunci când faci mișcare, ca să nu mai precizăm faptul că ai între 2 și 4 milioane de glande sudoripare în corp.
În cazul în care te confrunți cu transpirația excesivă, acest fenomen este cunoscut sub denumirea de hiperhidroza, și aproximativ 3% dintre oamenii se confruntă pe parcursul vieții cu această problemă.
Transpirația în sine are o reputație urât mirositoare, dar mirosul provine defapt de la bacteriile aflate la suprafața pielii tale.
Bacteriile de la nivelul capului
Nu poți să scapi de neplăcerile oferite de mătreață? Ei bine află că la nivelul scalpului se regăsesc anumite bacterii ce se amestecă cu mătreața și astfel rezultă acele mâncărime ce scos și mai mult aspectul inestetic al mătreții la suprafață. O soluție bună ar fi să te speli mai des pe cap și să folosești un șampon potrivit tipului tău de păr și totodată să acorzi o atenție deosebită și alimentației.
Atenție la curățarea urechilor!
Sigur că nu mai este un secret faptul că urechile noastre produc un anumit clei ce are ca scop curățarea cavității auriculare. Curățatul acestora cu ajutorul bețișoarelor de urechi ar putea să dăuneze mai mult decât să facă bine și asta deoarece utilizând bețișorul , practic împingi și mai înauntru cleiul, reușind să scoți o parte foarte mică. Și această zonă este preferată de o serie de bacterii.
Pe același principiu funcționează și cavitatea nazală, astfel că proceduri ca introducerea degetului în nas te poate predispune la anumite infecții.
Păstrează o igienă impecabilă
Sistemul digestiv este locul propice pentru dezvoltarea anumitor bacterii, astfel că acestea ajung și în zona anusului, apoi în zona genitală,mai ales în cazul femeilor. Pentru a evita bacteriile respective este necesară o igienă impecabilă și o alimentație sănătoasă care să susțină un tranzit normal.
Obiceiul de aduce mâna la gură ar trebui să fie tot mai rar, mai ales că la nivelul degetelor, mai ales a unghiilor se găzduiesc milioane de bacterii, astfel că poți să le introduci foarte ușor în corpul tău.
Și nu în ultimul rând, buricul este zona unde cel mai ușor se pota cumula anumite bacterii, care nici aici nu pot fi vizibile cu ochiul liber.
Află care sunt cele mai ciudate fobii din lume pe clicksanatate.ro.