Zone ale corpului predispuse la infecţii bacteriene

Suntem înconjurați de milioane de bacterii, unele dintre ele sunt în interiorul corpului, altele își fac loc la suprafața lui.
Alina Costache
03 nov. 2017, 06:32
Zone ale corpului predispuse la infecţii bacteriene

Fără îndoială, corpul uman este o enigmă greu de elucidat în totalitate, astfel că anumite zone ale sale oricât de mult le-ai îngriji, tot nu le poți proteja de bacterii. Un studiu făcut cu această temă a scos la iveală că gura este una dintre zonele cele mai infectate din întreg organismul uman. Aici existând peste 600 de tipuri de bacterii, deși asta nu înseamnă că nu îți îngrijești această zonă.

În plus, ar fi indicat să urmărești culoarea limbii tale ce poate varia în funcție de infecțiile care se găsesc atât la nivelul limbii cât și a gurii. Deci, este necesar să-ți cureți inclusiv limba cu soluțiile speciale destinate pentru igiena orală cât de des poți.

Următoarea zonă după cavitatea bucală este reprezentată de zona subrațului, aceasta fiind asociată cu prezența a peste 8000 de bacterii, motiv pentru care aici ar trebui să acorzi o atenție mult mai sporită.
Cât de sănătoasă este transpirația?

Prin intermediul transpirației corpul elimină o mare parte din toxine. Este un procedeu natural care apare mai ales atunci când faci mișcare, ca să nu mai precizăm faptul că ai între 2 și 4 milioane de glande sudoripare în corp.

În cazul în care te confrunți cu transpirația excesivă, acest fenomen este cunoscut sub denumirea de hiperhidroza, și aproximativ 3% dintre oamenii se confruntă pe parcursul vieții cu această problemă.

Transpirația în sine are o reputație urât mirositoare, dar mirosul provine defapt de la bacteriile aflate la suprafața pielii tale.

Bacteriile de la nivelul capului

Nu poți să scapi de neplăcerile oferite de mătreață? Ei bine află că la nivelul scalpului se regăsesc anumite bacterii ce se amestecă cu mătreața și astfel rezultă acele mâncărime ce scos și mai mult aspectul inestetic al mătreții la suprafață. O soluție bună ar fi să te speli mai des pe cap și să folosești un șampon potrivit tipului tău de păr și totodată să acorzi o atenție deosebită și alimentației.

Atenție la curățarea urechilor!

Sigur că nu mai este un secret faptul că urechile noastre produc un anumit clei ce are ca scop curățarea cavității auriculare. Curățatul acestora cu ajutorul bețișoarelor de urechi ar putea să dăuneze mai mult decât să facă bine și asta deoarece utilizând bețișorul , practic împingi și mai înauntru cleiul, reușind să scoți o parte foarte mică. Și această zonă este preferată de o serie de bacterii.

Pe același principiu funcționează și cavitatea nazală, astfel că proceduri ca introducerea degetului în nas te poate predispune la anumite infecții.

Păstrează o igienă impecabilă

Sistemul digestiv este locul propice pentru dezvoltarea anumitor bacterii, astfel că acestea ajung și în zona anusului, apoi în zona genitală,mai ales în cazul femeilor. Pentru a evita bacteriile respective este necesară o igienă impecabilă și o alimentație sănătoasă care să susțină un tranzit normal.

Obiceiul de aduce mâna la gură ar trebui să fie tot mai rar, mai ales că la nivelul degetelor, mai ales a unghiilor se găzduiesc milioane de bacterii, astfel că poți să le introduci foarte ușor în corpul tău.

Și nu în ultimul rând, buricul este zona unde cel mai ușor se pota cumula anumite bacterii, care nici aici nu pot fi vizibile cu ochiul liber.

Află care sunt cele mai ciudate fobii din lume pe clicksanatate.ro.

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'