Listele publicate conţin numele ofiţerilor de Securitate şi ce armă a primit fiecare, muniţie.
Maistrul militar clasa a II-a Ambrozie Pantea, gestionarul depozitului de armament al Inspectoratului Județean al Ministerului de Interne Timiș, i-a notat pe cei care au ridicat arme și muniție din depozit, potrivit Revista 22. Notele acoperă zilele de 17, 18 și 19 decembrie 1989.
Pe 22 decembrie, când regimul Ceauşescu a picat, doar o mică parte din armele predate au fost returnate. O comisie a întocmit o listă cu modelul şi seria fiecărei arme predate, ba chiar sunt trecute şi observaţii că arma prezintă „urme de funingine”, semn că s-a tras cu ea.
Au fost returnate doar 63 de arme față de 272 ridicate.
Mădălin Hodor, cercetător CNSAS şi autor al articolului din Revista 22, dă exemplul locotenent-colonelului de Securitate Petru Pele, care în decembrie 1989 era șeful serviciului 1A de la Securitatea Timișoara. Atribuțiile sale de serviciu erau legate de problema „Artă-Cultură”, calitate în care se ocupa, printre altele, și de scriitori. Potrivit documentelor din arhiva CNSAS, lt-col. Petru Pele a fost implicat activ în urmărirea informativă a grupului „cu preocupări literare și atitudine ostilă statului nostru” format din Herta Müller, Richard Wagner și Wiliam Totok. Acelaşi Petru Pele se găsește pe lista lui Ambrozie la poziția 55, cu mențiunea că s-a înarmat cu un pistol-mitralieră Kalașnikov cu seria BL 3023, 4 încărcătoare și 120 de gloanțe, în data de 17.12.1989. Aceeași armă, cu serie identică, figurează în procesul- verbal de returnare din ianuarie 1990 printre cele cu funingine pe țeavă. Deci, cu arma ridicată de Petru Pele s-a tras.
Citeşte mai mult în Revista 22.