Ţâşnitorile publice unde poţi bea apă au o mulţime de microbi
Să bei apă dintr-o ţâşnitoare publică în care sunt milioane de bacterii nu este chiar cea mai fericită idee, însă fântânile din şcoli sunt chiar mai rele din acest punct de vedere.
Cum să reduci riscul: Asigură-te că micuţul tău are suficiente rezerve de apă când merge la şcoală şi spune-i să se spele bine pe mâini de-a lungul zilei.
Butoanele ATM-urilor au nenumăraţi microbi
Dacă nu eşti atent poţi lua mai mult decât bani de la un ATM. Butoanele acestor aparate au mai mulţi germeni şi microbi decât o toaletă publică. ATM-urile nu sunt curăţate în mod regululat şi sunt butoanate zilnic de câteva mii de persoane – combinaţia perfectă pentru dezvoltarea microbilor.
Cum să reduci riscul: Este o idee foarte bună să ai asupra ta un spray antibacterian pe care să-l utilizezi după ce ai folosit bancomatul şi ai pus banii în portofel.
Pe telecomenziile de la hotel sunt mulţi microbi
Primul lucru pe care îl faci după ce ai intrat în camera de hotel este să pui mâna pe telecomandă şi să porneşti televizorul. Aceeaşi acţiune o fac sute/mii de alţi oaspeţi ai hotelului. Ştii cât este de murdară telecomanda? Potrivit unui studiu, bacterii şi viruşi au fost găsiţi pe telecomadă, clanţa uşilor şi întrerupătoare după ce oaspeţii au părăsit încăperea.
Cum să reduci riscul: Foloseşte un serveţel antibacterian pentru a şterge telecomanda, clanţa şi întrerupătoarele imediat ce ai intrat în cameră.
Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro