Lia Olguța Vasilescu a mai spus că noul stadion este cea mai importantă investiție din municipiul Craiova din ultimii 50 de ani.
Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, a afirmat că stadionul reprezintă o investiție importantă nu doar pentru Craiova, ci și pentru întreaga regiune și chiar pentru întreaga țară.
Înainte de meciul de fotbal, pe stadion a fost un spectacol de lumini, lasere și efecte pirotehnice iar pe ecrane au rulat imagini cu momente importante din istoria Craiovei Maxima.
Potrivit Primăriei Craiova, noul stadion din Bănie, cu o capacitate de circa 30.000 de locuri, va putea găzdui competiții fotbalistice naționale și internaționale, competiții pentru alte tipuri de sporturi (rugby, oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american), dar și evenimente culturale și sociale de anvergură, concerte, târguri și expoziții la cele mai înalte standarde.
Valoarea finală a lucrărilor executate este de 239.731.352,83 lei (cu TVA inclus) iar pentru noul stadion, Primăria Craiova a înființat Serviciul Administrare și Exploatare Stadion, în cadrul Direcției Patrimoniu, sub coordonarea directorului executiv, structură funcțională formată din 23 posturi, respectiv 8 funcții publice, din care o funcție publică de conducere de șef serviciu și 7 funcții publice de execuție, 15 funcții contractuale.
Consiliul Local Craiova a aprobat miercuri, 8 noiembrie, cu unanimitate de voturi, preluarea noului stadion de fotbal de la Compania Națională de Investiții (CNI), precum și înființarea unui serviciu de administrare a noului obiectiv.
Proiectul obiectivului a fost aprobat prin HG nr. 900/2014, contractul de execuție fiind semnat în luna mai 2015, iar în septembrie 2015 au demarat lucrările propriu-zise.
Construirea Complexului Sportiv Craiova — Stadion de fotbal este o investiție semnificativă, conform CNI, și face parte dintre proiectele incluse în Memorandumul privind proiectele de investiții publice semnificative prioritizate, dat fiind faptul că este un proiect de anvergură, cu o valoare mai mare de 100 de milioane de lei, cu un impact major asupra municipiului Craiova, dar și a întregii regiuni de sud-vest a României.