REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Scandal, se recorectează toate lucrările. Comunicat OFICIAL de la MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Ministerul Sănătăţii a ORGANIZAT, duminică, concursul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, în şase centre universitare, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.
Filip Stan
19 nov. 2017, 14:59
REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Scandal, se recorectează toate lucrările. Comunicat OFICIAL de la MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. În urma contestaţiilor, care după recorectare au primit punctaje mult mai bune, Ministerul Sănătăţii a luat o decizie radicală. Astfel toate lucrările vor fi recorectate.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Comunicatul oficial de la MS: „Urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locala de Rezidentiat Bucuresti in timpul procedurii de scanare grilelor de concurs, Comisia centrala a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidatii din Centrul Universitar Bucuresti. Ministrul Sanatatii a fost informat in aceasta dupa amiaza de catre coordonatorul de Rezidentiat, secretarul de stat Corina Pop, despre situatia creata si a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel incat niciun candidat sa nu fie nedreptatit”.

Oficialii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală susţin că toţi studenţii nemulţumiţi de punctaje trebuie să depună contestaţii.

„În momentul acesta se corectează. Nu s-a terminat încă de corectat. Dacă un candidat a reclamat aşa ceva, întrebaţi: ai depus contestaţii? În momentul acesta se corectează, respectivii candidaţi ce să reclame, dacă ei nu au rezultate? Se corectează, o să vină rezultate şi apoi, însă, să depună contestaţiile”, a spus, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al UMF „Carol Davila” Bucureşti, Valentin Mateescu.

Mai mulţi participanţi la concursul de rezidenţiat s-au plâns că au obţinut punctaje mai mici decât se aşteptau.

„Au fost nişte probleme cu scanerele, motiv pentru care unii colegii încă sunt la centrul de examen”, explică o participantă la concurs.

„Ştiu că a fost un coleg care a luat un punctaj mic, de 400 de puncte, şi, de fapt, scrisese de mai mult. Ştia de cât învăţase şi considera că trebuia să ia 800 şi ceva. Acum vor fi contestaţii, lucrurile se vor clarifica probabil. Poate a fost o eroare de sistem. Nu a fost ceva binevenit”, a declarat Nadejda Bârlădeanu, unul dintre participanţii la concursul de rezidenţiat.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Concursul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie a fost organizat, duminică, în mai multe centre universitare, unul dintre acestea fiind cel din Capitală. Mai mulţi participanţi la examen au reclamat faptul că scanarea lucrărilor a fost făcută greşit, motiv pentru care au obţinut punctaje mai mici.

O comisie specială verifică problemele ridicate de participanţii la Rezidenţiat, iar lucrările vor fi recorectate.

Concursul de duminică s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Se pare că din cauza unei probleme tehnice, stick-ul pe care se aflau grilele corectate a avut mai multe erori, astfel că punctajele au fost serios afectate.

REZULTATE REZIDENTIAT 2017: Vezi ce punctaje s-au luat la UMF CAROL DAVILA Bucuresti si în celelalte centre universitare

 

Ministerul Sănătăţii a organizat, duminică, concursul de rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, care a avut loc decentralizat, în şase centre universitare, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

În sesiunea din acest an, au fost scoase la concurs 3.565 locuri şi posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri şi posturi pentru farmacie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Conform sursei citate, anul acesta, numărul locurilor şi posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95. Numărul locurilor si posturilor a fost stabilit în funcţie de cifra de şcolarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi solicitările unităţilor sanitare.

Concursul de duminică s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Ministerul Sănătăţii a publicat în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.ms.ro, secţiunea Rezidenţiat, toate amănutele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, metodologia şi condiţiile de participare.

Protest al medicilor rezidenţi, în faţa Ministerului Sănătăţii: Situaţia salariilor este incertă 

Zeci de medici rezidenţi protestează, duminică după-amiaza, în faţa Ministerului Sănătăţii, ei susţinând că situaţia salariilor este incertă între ianuarie şi martie 2018, ei riscând să primească compensaţii băneşti mai mici, doctorii fiind nemulţumiţi şi de plafonarea sporurilor.

Mai mulţi medici rezidenţi s-au adunat, duminică, în faţa Ministerului Sănătăţii, pentru a protesta faţă de condiţiile din spitale, dar şi faţă de faptul că nu ştiu ce salarii vor prima la începutul anului 2018.

„Sunt medic rezident în cadrul Spitalului „Theodor Burghele”. Motivul pentru care am venit aici este pentru a îmi susţine colegii. Sunt supărat pe faptul că jumătate din colegii mei de serie sunt deja plecaţi în alte ţări. Ei şi-ar dori să lucreze în ţara asta, să trateze poporul român. Nu o fac în momentul de faţă. Nu neg că şi eu mă gândesc la varianta asta. M-ar face să rămân cu un salariu normal şi posibilitatea de a avea o viaţă decentă. Salariul normal, adică cel care a fost promis de actuala conducere. Legea salarizării în continuare nu e clară, transferul contribuţiilornu e clar. Oamenii pe care îi vedeţi protestează şi pentru că, în calitate de medici, nu vor mai avea acea bursă de 670 de lei”, susţine Cristian Toma, rezident în anul II, prezent la manifestarea stradală.

„Aşa cum în meseria mea învăţăm copiii să spună „Nu”, şi noi trebuie să reînvăţăm să spunem „Nu”. Acesta este momentul. Ne nemulţumesc şi condiţiile din spital, neajunsurile care se sparg în capul nostru, cei mici. De exemplu, pacientul trebuie să îşi aducă de acasă acul de puncţie şi tu trebuie să fii cel care îi spune asta. Când eu am intrat în anul I, sediul nou urma să se deschidă, dar a fost tergiversată deschiderea cu trei ani. Noi lucrăm acolo în condiţii inumane. Ni se spune că nu sunt fonduri, resurse, trebuie să aşteptăm, se tergiversează”, susţine Eugenia Roza, medic rezident în anul III la Spitalul „Victor Gomoiu”, unul dintre iniţiatorii protestului.

De asemenea, medicii care au ieşit să protesteze susţin că „orele de gardă ale rezidenţilor de anii I şi II sunt neplătite”.

„Eliminarea bonurilor de masă şi înlocuirea ei cu „normă de hrană” care se va da abia în decembrie 2018, salariile celebre începând de la 5.700 de lei care vor fi scăzute din start cu 41.5% şi care nu vor fi date începând din ianuarie, ci din martie 2018 şi situaţia incertă a salariilor între ianuarie şi martie 2018, medicii rezidenţi aflându-se la riscul de a le scădea salariile. Acesta este şi principalul motiv pentru care ieşim în stradă şi vom cere în mod expres un tabel pe fiecare lună din anul 2018 cu salariile nete atât înainte cât şi după mărirea din martie 2018”, arată iniţiatorii manifestării din faţa Ministerului Sănătăţii.

Mai mult, ei cer scoaterea la concursul de rezidenţiat a unui număr mai mare de locuri, precum şi eliberarea posturilor din spitale.

„Toată lumea se plânge că nu sunt acoperite liniile de gardă (oraşele mari nefăcând excepţie) şi că avem cel mai mic număr de medici la 10.000 de locuitori din U.E., dar când vine vorba de fapte, numărul disponibil de posturi este infim”, menţionează sursa citată.

 
 
 

 

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Satul din România care a dispărut de pe hartă. Aici mai locuiesc doar 5 persoane, izolate de restul lumii. Casele încă frumoase au fost abandonate, la fel sfânta biserică. Nu mai există magazine, școală, totul e lăsat pradă naturii
Capital.ro
Amendă între 500 și 2.500 de lei pentru românii care au casă la curte. Proprietarii sunt obligați
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Detaliul interesant care a fost găsit în Dnipro, la locul prăbușirii rachetei balistice rusești. Tehnologia învechită pe care o folosește armata lui Putin
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Eroul care a salvat omenirea de la un război nuclear. În câteva secunde a salvat miliarde de pământeni
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Vladimir Putin promulga legea pentru anularea datoriilor soldaților care luptă în Ucraina
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy