Cercetătorii din România vor avea acces la noi platforme pentru activitatea lor

UEFISCDI pregateste o surpriza mediului cercetatorilor din Romania – in premiera, vor fi facute publice, centralizat, informatii despre cateva zeci de mii de proiecte publice derulate, cu finantare interna si externa.
Romania TV
20 nov. 2017, 19:26
Cercetătorii din România vor avea acces la noi platforme pentru activitatea lor

Este vorba de cea mai mare parte din proiectele in care UEFISCDI a avut un rol – fie de evaluare, fie de finantare. Iar acest efort, gandit in filosofia open data, promovata deja de mai multi ani, are ca scop oferirea de date publice tuturor celor interesati. Efortul de centralizare a acestor date este unul imens, cata vreme vorbim de proiecte foarte diferite, derulate prin instrumente de finantare diferite, precum si cu beneficiari foarte diversi – de la persoane fizice (cercetatori, doctori etc), la institutii publice sau private.

In exclusivitate, am aflat despre cate date este vorba – peste 27.000 de proiecte FP 7 si peste 13.000 de proiecte H2020. Asadar, vorbim de cateva zeci de mii de proiecte diferite, cu informatii despre obiectivele de cercetare, rezultatele obtinute si persoanele implicate. Bazele de date sunt impresionante, una dintre ele fiind cu adevarat speciala.

BrainMap este o comunitate online pentru domeniul cercetare-inovare, care centralizeaza informatii extinse despre cercetatorii din Romania – un hub care poate fi folosit pentru gasirea de parteneri de cercetare, informatii despre proiecte interesante (clasificate pe domenii si regiuni), date despre institutiile de cercetare din Romania si multe altele.

Motorul de cautare atasat bazei va simplifica navigarea prin acest volum mare de date, in care sunt grupati si evaluatorii implicati in proiectele UEFISCDI, dar si beneficiarii de proiecte finantate din fonduri publice. Nu in ultimul rand, accesul la aceasta baza de date ofera informatii si noutati despre zona de cercetare din Romania si din UE – creand un newsfeed cu stiti utile despre joburi, proiecte, oportunitati sau inovatii. Cercetatorii romani vor fi stimulati sa isi faca cont pe aceste platforme, pentru a-si promova activitatea, pentru a avea acces mai usor la informatii si proiecte si pentru a fi recunoscuta mai bine munca lor in viitor.

UEFISCDI nu este la prima realizare a unor platforme de acest tip. Experienta ultimilor ani arata ca s-au creat, cu succes, si alte platforme, dintre care enumeram doar doua – ERRIS este o platforma cu toate infrastructurile de cercetare disponibile in Romania, in care sunt puse pe harta, intr-un model interactiv, date despre infrastructurile din mediul public si privat asociate cu zona de cercetare. De asemenea, Study in Romania este o alta platforma online foarte interesanta, care centralizeaza informatii despre ofertele educationale ale universitatilor romanesti pentru cetatenii straini interesati.

Tot mai multe platforme cu date publice bine structurate, usor de cautat si de folosit, vor ajuta mediul academic si de cercetare din Romania, dar si pe cel antreprenorial. Pana la urma, aceste platforme vor pune in legatura expertiza si nevoia de expertiza – prin solutii tehnice simple si usor de folosit.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Antena 1, anunț oficial! S-a aflat data: Când începe Asia Express 2024
DailyBusiness
În atenția tuturor clienților băncilor din România: se schimbă legislația. Care vor fi noile reglementări din 2025
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
David Popovici câștigă medalia de aur la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!