„Domnul Drăghici şi avocatul său au prezentat conotaţia politică, faptul că în 2009 a venit în judeţul Argeş domnul senator Mircea Andrei, avocat, fost procuror, şi că există elemente în presa vremii şi declaraţii ale primarilor că a fost ameninţat să treacă de la PSD la PDL, cu dosare penale (…) Domnul Drăghici spune că la vremea respectivă obiectivul era destructurarea PSD Argeş, preluarea de primari, de fapt a fost un număr mare de primari care au trecut de la PSD la PDL”, a spus Manda, după audierea în comisie a deputatului Mircea Drăghici, potrivit Mediafax.
Potrivit lui Manda, Drăghici a menţionat că pe 15 august 2007 s-a eliberat, la solicitarea ÎCCJ, un mandat de interceptare pe Legea 535, care îl includea şi pe fostul preşedinte CJ Argeş Constantin Nicolescu, privind ameninţări la securitatea naţională, terorism, spionaj, sprijinirea de organizaţii care aduc atingere siguranţei naţionale şi a subliniat faptul că nu a existat niciodată un dosar pentru astfel de fapte referitor la Nicolescu.
Pe de altă parte, potrivit declaraţiilor date de Drăghici şi de avocatul său în faţa Comisiei SRI, în 2009 s-a deschis un dosar împotriva lui Nicolescu pentru fapte corupţie în care se folosesc interceptări din dosarul din 2007. „Întrebarea e cum au ajuns acele informaţii în noul dosar? Trebuie să urmărim noi, Comisia SRI, cum au ajuns informaţiile din 2007 în 2009, pentru că nu e o sesizare, vorbim de un nou dosar”, a arătat Manda.
El a arătat că Drăghici a mai precizat că în 2011 s-a disjuns dosarul lui Nicolescu în care apare ca inculpat, alături de 39 de primari PSD, acuzaţia pentru Drăghici fiind că făcea parte dintr-o companie care elabora strategii de dezvoltare a localităţilor pentru aplicare pe fonduri europene.
„În dosarul din 2011 făcut domnului Drăghici se folosesc elemente din ascultările din 2007 unde era interceptat domnul presupus terorist Nicolescu”, a arătat Manda, care a precizat că Drăghici a mai spus Comisiei SRI că interceptările în cauză au vizat atât şedinţe de partid cât şi întâlniri private.