„Nu mă pot pronunța asupra dosarului (…), dar aș spune că cine seamănă vânt culege furtună. Nu mi-a plăcut ce am văzut în fața DNA. (…) Nu vreau să văd grupuri de cetățeni care, practic, unii îl susțin pe Dragnea, alții sunt contra lui Dragnea. Prezența celor care sunt împotriva lui Dragnea se datorează faptului că dl Dragnea de fiecare dată când s-a prezentat, fie la DNA, fie la ÎCCJ, nu s-a dus singur, ba cu bodyguarzi, ba a avut grupuri organizate care să-l sprijine și într-un fel contrareacția este determinată de acțiunea inițială a d-lui Dragnea. Cred că instituțiile statului trebuie să-și desfășoare activitatea în conformitate cu legea, ca niște instituții democratice, nu cred că trebuie pusă nicio formă de presiune asupra activității instituțiilor. (…) Dragnea este cel care a anunțat prezența lui, într-un fel invitând cetățenii care îl sprijină și îl susțin să vină alături de el. Până la urmă i-a anunțat pe toți. Au venit și oameni care nu îl susțin, care au alte valori, alte principii”, a declarat Orban, la Digi 24.
El a amintit că la momentul la care s-a prezentat la DNA și ÎCCJ a mers singur și că a demisionat din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților când a început ancheta penală împotriva sa.
Citeşte şi: Liviu Dragnea la DNA. Preşedintele PSD a fost aşteptat de susţinători şi huiduit de protestatari VIDEO
„Dl Dragnea este președintele Camerei Deputaților. În mod normal, ar fi trebuit să-și dea demisia demult”, a afirmat Ludovic Orban.
El a acuzat PSD că încearcă să creeze premisele unei percepții greșite asupra anchetei în cazul lui Dragnea.
„Cred că atunci când sunt oameni importanți, care au poziții publice importante, în astfel de situații trebuie să aibă decența, bunul-simț să nu apeleze la astfel de forme care generează contrareacții și creează de fapt o fractură în societate, care pare să se adâncească din ce în ce mai mult și nu este normală. (…) Nu este normal să se creeze astfel de fracturi în care să se ajungă pur și simplu ca din tema justiției să se creeze un subiect de rupere a societății în două puncte de vedere diametral opuse. Este cinic, este imoral ceea ce face PSD, pentru că încearcă să creeze premisele unei percepții greșite asupra unei anchete, apelează la astfel de strategii care nu sunt corecte și care creează până la urmă o presiune anormală asupra instituțiilor”, a apreciat liderul PNL.
Președintele liberalilor a susținut că la vizita anterioară la DNA președintele PSD a fost însoțit inclusiv de angajați ai unor societăți ale primăriilor din București.
Orban a mai arătat că el crede în prezumpția de nevinovăție a unei persoane până la momentul în care aceasta este condamnată.
El a susținut și că PSD face „statul paralel”. „Există un plan sistematic de capturare a instituțiilor statului și de punere în subordinea PSD. Ei fac statul paralel, nu invențiile lor science fiction pe care încearcă să le impună”, a completat președintele PNL.