Liviu Dragnea contestă sechestrul asigurător pus de DNA în dosarul Tel Drum

Avocaţii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, vor merge joi la Curtea Supremă să depună contestaţie împotriva măsurilor asigurătorii luate de procurorii DNA în dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de fraude europene şi abuz în serviciu fapte pentru fapte comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
Romania TV
23 nov. 2017, 08:58
Liviu Dragnea contestă sechestrul asigurător pus de DNA în dosarul Tel Drum

Procurorii DNA au instituit sechestru asupra averilor lui Liviu Dragnea şi a celorlalţi suspecţi cercetaţi în dosarul Tel Drum până la suma de 127,5 milioane de lei. Lui Liviu Dragnea i-au fost blocate toate bunurile mobile şi imobile, acţiuni la firme, conturi bancare, dar şi datoriile pe care le are de încasat.

Citeşte şi: Bunurile din averea lui Liviu Dragnea pe care DNA a pus sechestru în dosarul Tel Drum

„În vederea recuperării prejudiciului reţinut în cauză, s-a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor identificate până în prezent, după cum urmează: Un teren situat în municipiul Turnu Măgurele judeţul Teleorman, cu suprafaţa de 2.913 mp şi construcţie aferentă acestuia, un apartament situat în Turnu Măgurele cu suprafaţa de 80 mp şi două autoturisme (Skoda Superb şi BMW X5 )”, se arată într-un răspuns al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Conform sursei citate, sechestru s-a pus şi asupra sumei de 630.000 lei, dobândită prin promisiune de vânzare cumpărare şi asupra sumei de 280.000 lei, dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016 în baza unui contract de închiriere.

Avocata lui Liviu Dragnea a declarat că o să conteste sechestrul asigurător.

„Am asistat la o prigoană împotriva lui Liviu Dragna. Am solicitat procurolului de caz să îşi asume acest comportament agresiv împotriva liderului PSD, deoarece Liviu Dragnea a răspuns solicitării Parchetului de a veni pentru un act procesual. Regretabil, în faţa clădirii a fost întâmpinat cu violenţă de toate felurile, iar procurorul de caz făcea abstracţie de acest eveniment. Vom face plângere în acest caz. Procurorul de caz a zis că nu îl interesează ce se întâmplă afară. Vom face din nou plângere, procurorul de caz nu era deloc preocupat să evalueze bunurile, se prevala de o decizie a ÎCCJ. E acuzat de grup infracţional organizat din 2001, în condiţiile în care infracţiunea e prevăzută de lege abia în 2003. Cum poate să pună sechestru pe venitul de la Camera Deputaţilor, cum poate să considere că e sursă ilicită salariul? S-a încercat umilirea şi discreditarea lui Liviu Dragnea. Contestăm măsura dispusă, a sechestrului, vom invoca toate nelegalităţile şi vom recurge la o directivă europeană, chiar dacă legea internă e restrictivă. Am avut aprobarea să mergem miercuri dimineaţa, dar am primit telefon, luni seara, la ora 21, să doamna procuror nu poate miercuri şi să mergem marţi. Raportul întocmit de investigatorul OLAF va fi supus analizei în faţa forurilor europene compotente. În acest sens s-au redactat deja cererile de chemare în judecată şi pot să asigur că pentru toate aberaţiile pe care le-aţi aflat cu privire la Liviu Dragnea sunt false şi se vor clarifica. Am asistat la un act de folosire a procedurilor judiciare într-un scop politic”, a declarat Maria Vasii, avocata lui Liviu Dragnea, citată de Adevărul.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Orașul din Europa unde e bine să te muți după ce ieși la pensie. Vârstnicii se bucură de numeroase activități aici, dar și de prețuri mici
Capital.ro
Ucraina a blocat complet România. Decizia venită direct de peste graniță
Playtech.ro
Mihaela Cambei, încă o româncă între agonie și extaz! Ce medalie se aștepta să ia la Olimpiada de la Paris
DailyBusiness
Alertă la Casa Națională de Pensii. Daniel Baciu anunță cine sunt vârstnicii ar putea ajunge în instanță
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Culiță Sterp, lăsat liber. Cum justifică judecătorii decizia
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de lei. Ce a primit să mănânce, de fapt
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Alexandra Rafila și șefa Colegiului Medicilor, noi declarații după anchetele privind decesele în lanț de la Spitalul Pantelimon: „Sunt acuzații extrem de grave, iar dacă se confirmă..””
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Îți anulează garantat permisul auto. Românii fac iar școala de șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Scandal URIAȘ la înmormântarea lui Nicu Covaci! Porțile cimitirului au fost ÎNCUIATE
substantial.ro
Joe Biden exprimă îngrijorări privind transferul pașnic al puterii în cazul unei înfrângeri a lui Donald Trump
MediaFlux
PENSII: Cum se acordă MAJORĂRILE în funcție de perioada muncită
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!