Omul de afaceri Costel Căşuneanu a făcut CIRC înaintea audierii la PCA Ploieşti: „Sunt boul cel mai mare, sunt boul de serviciu”

Omul de afaceri Costel Cășuneanu a fost adus, marți după-amiază, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care anchetatorii au efectuat percheziții în mai multe județe. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Costel Cășuneanu pare să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice. Înainte de audieri, omul de afaceri Costel Căşuneanu a făcut circ în faţa sediului parchetului. Milionarul a avut un discurs cel puţin original în faţa jurnaliştilor. Mai mult, omul de afaceri s-a luat şi de poliţiştul care îl însoţea. "Stai mă, nu mă mai ţine de mână, că n-am făcut nimic, te îmbrăcaşi repede cu poliţia". 
Romania TV
28 nov. 2017, 13:30
Omul de afaceri Costel Căşuneanu a făcut CIRC înaintea audierii la PCA Ploieşti:

Reporter: Ştiţi de ce aţi fost adus?

Costel Căşuneanu: Ete, d-aia, că aşa vrei tu, că nu aveţi pe cine mai lua la rangă.

Reporter: Dar sunteţi vinovat de ceva?

C. C.: Căcat, de nimic, să vă fie ruşine tuturor, sistemului şi vouă.

R: Dar ştiţi de ce aţi fost adus?

CC: Eee, de ce am fost adus. Stai mă, nu mă mai ţine de mână, că n-am făcut nimic, te îmbrăcaşi repede cu poliţia. (Căşuneanu se adresează unui poliţist) Alo, n-am nicio problemă. Nu sunt vinovat, n-am făcut nimic.

R: Şi atunci de ce v-au adus?

CC: Că nu-i plac sistemului. Că m-a achitat la Curtea de Apel Târgu Mureş şi nu le convine. Sistemul e împotrivă.

R: Împotriva la ce?

CC: Lasă o leacă telefonul mai jos. Împotriva la oamenii care sunt nevinovaţi şi care-i f_t aştia.

R: S-au făcut percheziţii la dvs acasă, la societate?

CC: Ai înnebunit?

R: Eu întreb, n-am înnebunit.

CC: Dacă nu ai înnebunit, atunci stai liniştită. Aveţi nişte întrebări din astea aşa. Spuneau aştia care m-au adus aici dacă sunt percheziţii, nu mă întrebi pe mine. Dar vă place, voi ăştia de la Prahova sunteţi foarte tare, foarte şmecheri.

R: Aţi făcut evaziune fiscală?

CC: Mai prost ca mine n-a fost nimeni. 3500 de angajaţi în România şi am plătit toate taxele şi impozitele de când mă freacă ăştia de 9 ani n-am mai putut să le plătesc pe toate, dar le voi plăti. Şi să vă fie ruşine că n-aţi fost în stare să scrieţi că un om care a avut 3.500 de angajaţi şi-a plătit întotdeauna taxele şi impozitele. N-am avut treabă cu drumuri, cu cacaturi … M-aude o ţară întreagă sunt convins şi veţi face un mare show din asta de n-aveţi treabă. Dar vreau să vă spun că nimeni n-a spus că am trei fabrici, că n-am avut nicio treabă cu drumuri, cu statul până în 2004 – 2005 şi că de-acolo mi s-a tras că mi-aţi pus o etichetă. Acum cu respectul de rigoare să ştergeţi cuvintele urâte pe care le-am spus.

R: Dar cine credeţi că e vinovat că aţi ajuns aici?

CC: Nimeni, eu sunt boul cel mai mare, sunt boul de serviciu.

R: De ce sunteţi acuzat? 

CC: De nimic. Îs cu porcul aştia. Mă duc la ei acuma, n-au nicio treabă. M-a achitat instanţa, că aşa mi-aţi spus şi cu Stăvărache de la Bacău. Am fost achitat, aţi scris vreun cuvânt voi ăştia şmecheri din Ploieşti? Nu, vă place…

R: În ce dosar aţi fost achitat?

CC: Stai aşa şefa, tu eşti şmecheră, dar ascultă-mă pe mine. Deci lasă jos aparatul să-ţi văd ochii. Nu te ascunde // (către poliţist) Lăsaţi domnul, nu vă mai grăbiţi, că mă duc. Aaaa, deja vreţi .. M-aţi spus că vai nu vă cheamă nimeni, nu vă filmează nimeni. Iaca m-ai adus, acum să le răspund şi eu /// Dacă vrei să-ţi răspund, lasă aparatul mai jos, puiu. La Curtea de Apel Târgu Mureş a fost un dosar cu Stavarache în care am fost achitat şi n-am avut nicio treabă. Aţi scris? Nu. Mâine dacă m-aţi vedea mort, probabil v-aţi bucura. Dacă aş mai trăi, aţi spune al dracului nu mai poate de bine. Nu mai fiţi răi cu semenii voştri, cu românii, ne-aţi adus să ne mâncăm, să ne omorâm, să ne distrugem. Vreau să vă spun că aveţi un mare merit în treaba asta. Dar să nu uitaţi, ne mâncăm mai rău decât şerpii.

Marți, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat 16 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice în municipiul București și în județele Prahova, Sibiu și Ilfov.

Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că, persoane fizice și administratorii unor societăți comerciale ar fi comis o serie de nereguli, eludând prevederile legale în vigoare, în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului prin diminuarea artificială a bazei impozabile.

Astfel, în perioada 2010 — 2016, membrii grupării infracționale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societățile își desfășoară activitatea, respectiv produse energetice și construcții.

Banii obținuți în urma activității infracționale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăților implicate și ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, i-ar fi predau adevăraților beneficiari.

Prejudiciul cauzat prin evaziune este de 2.133.549 de lei, iar în urma spălării banilor s-a creat un prejudiciu în valoare de 6.152.575 de lei.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsul adorat de milioane de români pe care îl vinde o femeie întoarsă din Austria. Afacerea ei este unică în țară
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Îți anulează garantat permisul auto. Românii fac iar școala de șoferi
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. I s-a comunicat totul prin e-mail!
DailyBusiness
ATENȚIE LA CE MÂNCAȚI! Aceste alimente cresc riscul de demență
Adevarul
Boala gravă ce poate fi contactată de la o doză de bere sau suc. Avertismentul unui medic: „Orice doză poate fi letală”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Kate Middelton și-a schimbat prioritățile. Cancerul i-a dat viața peste cap
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Noua iubită a lui Michele Morrone e româncă şi a lucrat pentru frații Tate! Cum arată Bianca
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Primele imagini cu mormântul lui Nicu Covaci. Funeraliile au avut loc cu porțile închise
Capital.ro
Proprietarii de terenuri nu plătesc absolut nimic. Se eliberează gratuit. Statul acoperă toți banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
VIDEO "Avea 20 de lovituri de cuțit pe corp. Două victime erau în saci". Detalii șocante din tripla crimă care a îngrozit Capitala
substantial.ro
România: Angajații vor avea 17 zile libere legale în 2024
MediaFlux
CUM SE FURĂ la factură. Oamenii trebuie să primească BANII ÎNAPOI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!