Ce nu trebuie să faci în Ajunul Sfântului Andrei. Iată ce se întâmplă în noaptea de 29 spre 30 noiembrie

Află ce nu trebuie să faci în Ajunul Sfântului Andrei. Iată ce se întâmplă în noaptea de 29 spre 30 noiembrie.
Alina Costache
28 nov. 2017, 14:56
Ce nu trebuie să faci în Ajunul Sfântului Andrei. Iată ce se întâmplă în noaptea de 29 spre 30 noiembrie

În noaptea Sfântului Andrei se fac farmece, spun bătrânii de la țară. Este noaptea în care se zice că animalele vorbesc, iar cei care le ascultă vor avea parte numai de necazuri. Ziua Lupului sau Gadinetul șchiop este celălalt nume atribuit zilei Sfântului Andrei. Lupul este simbolul dacic, iar steagul lor înfățișa un balaur cu cap de lup.

În ajunul Sfântului Andrei este bine să ne rugăm pentru semenii noștri, să aprindem lumânări pentru iertarea păcatelor noastre și pentru sănătatea dușmanilor noștri.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Andrei

„In numele Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, Domnului sa ne rugam

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut faptura, nu intoarce dumnezeiasca Ta fata de la noi cei pacatosi, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre pe care in toata ziua cu nesocotinta in chip nenumarat le savarsim.

Noi suntem pacatosi si patimasi, netrebnici si plini de rautate, iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii; nu ne lasa, Doamne; nu trece rugaciunea noastra a pacatosilor, nici nu rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci, pentru ca nu suntem vrednici a castiga prin sarguinta cea de toate zilele milostivirea Ta, daruieste-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugaciunile apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne intareste cu darul Tau cel stapanitor. Din adancul inimilor noastre, cu bucurie sa laudam praznuirea lui, si sa slavim preasfant numele Tau, in vecii vecilor.

Slava Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor, Amin”.

Sfantul Andrei este unul din cei mai importanti sfinti pe care crestin-ortodocsii ii cinstesc peste an. Apostolul Andrei i-a crestinat pe romani si este cunoscut si ca protector al Dobrogei. De aceasta sarbatoare se leaga o serie de traditii si superstitii.

In noaptea Sfantului Andrei trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu. Crestinii care tin post negru pe 30 noiembrie, vor avea un an lipsit de griji, plin de bucurii si daruri adevarate, daruri care izvorasc din inimi si suflete smerite.

1. In Ajunul acestei sarbatori, dar si pe 30 noiembrie, este interzis sa lucrezi in casa sau in gospodarie. Nu e bine nici sa maturi ori sa arunci gunoiul si nici sa dai obiecte sau bani imprumut.

Cei care lucreaza de Sfantul Andrei se vor imbolnavi de Ignat, conform traditiei. Legendele rurale spun ca daca lucrezi in aceasta zi sfanta, lupii vor distruge toate bunurile din gradina si iti vor manca animalele.

2. Nu tine oalele si paharele cu gura in sus. Pe tot parcursul zilei de 30 noiembrie, acestea trebuie sa stea cu gura in jos. Se spune ca daca le tii asa, vei fi ferit de blesteme si duhurile rele.

3. Nu ai voie sa rostesti numele lupului. In aceasta zi lupii coboara din munti, iar cei care ii spun pe nume pot fi atacati.

Citeşte şi Ce VRĂJI de dragoste se fac în noaptea din ajunul Sf. Andrei

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Sectorul din București unde vor fi amplasate căsuțe pentru pisicile fără stăpân. Anunțul care-i va bucura pe toți iubitorii de animale
Capital.ro
Ucraina cere pace. Anunțul ISTORIC al Rusiei: La unison cu poziția noastră
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Românii au interzis! NU ai voie să faci acest gest. Este ilegal oriunde în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Olaf Scholz Consideră Posibilă Victoria Kamalei Harris în Alegerile Prezidențiale din SUA
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!