„Mi-am dat demisia pentru că nicio persoana onorabilă nu poate sta lângă Crin Antonescu. Tot ce a obţinut politic e bazat pe minciună şi fraudă, aşadar îl poate lua consilier pe Victor Ponta, simbolul fraudelor şi plagiatului din Europa”, a afirmat Daniel Funeriu.
Potrivit lui Funeriu, Antonescu trebuia „să ia poziţie faţă de modul abject în care guvernul Ponta a desfiinţat şi înfiinţat după plac comisii de etică, pentru a acoperi ceea ce o lume întreagă vede: un furt intelectual ordinar”. Funeriu a mai spus despre preşedintele interimar că nu a făcut acest lucru, „deci este complice”.
Daniel Funeriu a mai spus, tot despre Crin Antonescu, că trebuia să reacţioneze şi faţă de politizarea fără precedent a educaţiei şi faţă de propunerile ridicole de modificare a legislaţiei în învăţământ vehiculate de guvernul Ponta. „Trebuia să reacţioneze şi faţă de politizarea fără precedent a educaţiei şi faţă de propunerile ridicole de modificare a legislaţiei în educaţie vehiculate de guvernul Ponta”, a conchis Funeriu.
„Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, a semnat luni, 6 august 2012, Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Daniel Petru Funeriu”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.
Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu este consilier prezidenţial din februarie acest an.
Funeriu a ocupat funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în guvernul condus de Emil Boc, începând din decembrie 2009. În vârstă de 41 de ani şi membru al PDL, Daniel Funeriu a fost anterior deţinerii postului de ministru al Educaţiei şi vicepreşedinte al Comisiei prezidenţiale pentru politici în educaţie şi cercetare (începând cu noiembrie 2006), precum şi europarlamentar şi membru în grupul de experţi pentru elaborarea „Strategiei cercetării din România între 2007 şi 2013”.
Actualul preşedinte suspendat, Traian Băsescu, l-a numit, pe 25 mai, pe Daniel Funeriu în locul lui Valeriu Turcan în funcţia de membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român (ICR).