JO 2012: Flavius Koczi a ratat ultima şansă la medalie. Românul, al 7-lea în finala de la sărituri

Pentru lotul masculin de gimnastică al României JO 2012 s-a încheiat luni seara, o dată cu reprezentaţia la sărituri a lui Flavius Koczi. Românul a intrat primul în concurs, dar a încheiat doar pe locul 7, dintr-un total de 8 concurenţi.
Romania TV
06 aug. 2012, 13:36
JO 2012: Flavius Koczi a ratat ultima şansă la medalie. Românul, al 7-lea în finala de la sărituri

Lotul masculin de gimnastică al României se întoarce de la Londra fără nicio medalie. Echipa a ratat calificarea în finală, iar Flavius Koczi a fost penultimul atât în finala de la sol, cât şi în cea de la sărituri. Prestaţii dezamăgitoare, mai ales dacă ţinem seama că Flavius s-a retras din concursul de la individual compus, tocmai pentru a pregăti aceste probe, în care era multiplu medaliat mondial şi european.

Flavius Koczi a avut luni o primă săritură bună, care i-a adus o notă ce îl îndreptăţea să spere la o prezenţă pe podium. Iniţial, arbitrii au punctat cu generozitate şi a doua săritură, însă ulterior au revenit asupra deciziei, considerând pe bună dreptate că românul a efectuat doar două înşurubări, în loc de trei. Astfel, Flavius a fost depunctat patru zecimi şi a încheiat concursul pe locul 7, cu media 15.633. Chiar şi fără această depunctare el tot nu ar fi prins podiumul, valoarea întrecerii fiind foarte ridicată.

Campion olimpic este sud-coreeanul Seon Hak Yang (16.533 puncte), argintul îi revine rusului Denis Abliazin (16.399), iar bronzul ucraineanului Igor Radivilov (16.316).

Desfăşurarea finalei la sărituri:

Finala la sărituri este deschisă de campionul european, românul Flavius Koczi. Românul a avut un exerciţiu de dificultate 7, însă la aterizare a făcut un pas în lateral. Nota pentru prima săritură a fost 16.100. La a doua săritură, românul a făcut un pas în spate şi a primit 15.966. Are o medie foarte bună, 16.033.

Britanicul Kristian Tomas a obţinut 16.366 pentru prima săritură. A doua săritură a britanicului este ratată la aterizare şi îl lasă probabil pe Tomas mult în urma lui Koczi. Nota pentru a doua săritură este 14.700. Media lui Tomas este 15.533.

Al treilea intrat în concurs, spaniolul Isaac Perez Botella, a fost notat cu 15.900 pentru prima săritură. Flavius Koczi rămâne pe primul loc, fiindcă ibericul a fost notat cu 15.833 pentru a doua săritură. Media sa este 15.866.

Ucraineanul Igor Radivilov a sărit foarte bine şi a luat nota 16.400 pentru prima săritură. Pentru a doua execuţie, Radivilov a fost notat cu 16.233 şi la depăşit pe Koczi, având media 16.316.

Denis Abliazin a avut şi el o primă săritură excelentă, notată cu 16.433. Koczi este acum pe locul 3, Abliazin primind nota 16.366. Cu media 16.366, Abliazin a trecut pe primul loc.

Americanul Samuel Mikulak a fost notat cu 16.100 pentru prima săritură. Mikulak a avut o doua săritură foarte bună, medalia lui Koczi e în pericol. Mikulak a primit 16.000 pentru a doua săritură şi l-a depăşit pe Flavius, având media 16.050. Între timp, notele lui Koczi au fost recalculate, media românului este acum 15.633, compatriotul nostru afându-se pe locul 5, din 6 competitori.

Chilianul Gonzalez Sepulveda a intrat al şaptelea în concurs şi cu media 16.183 a urcate pe podium, după Abliazin şi Radivilov.

Flavius Koczi încheie pe locul 7, la fel ca la sol. El a fost depăşit şi de sud-coreeanul Seon Hak-Yang. Media asiaticului este 16.533, iar Seon Hak-Yang este noul campion olimpic. Argintul l-a câştigat rusul Abliazin, iar bronzul l-a luat ucraineanul Radivilov.

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Strada din București care este unică în lume. Poate fi o atracție turistică pentru străini. Ce o face, de fapt, atât de specială
Capital.ro
Toți șoferii vor fi prinși. Se introduce sistemul e-SIGUR în România
Playtech.ro
ȘOCANT! Cât de schimbată este Eliza Iliescu. Aproape de nerecunoscut
DailyBusiness
Recalcularea pensiilor. Un milion de români sunt pe jar pentru noile vești despre veniturile lor
Adevarul
Tot ce trebuie să știi despre noua lege a pensiilor. Principalele modificări care intră în vigoare la 1 septembrie 2024
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Dispare ciocolata. La asta chiar nu ne-am fi așteptat
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Cancan.ro
Îți mai aduci aminte de Simona Amânar, gimnasta care făcea furori în anii ’90? Abia o recunoști acum
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Incendiu masiv de vegetație în județul Argeș: Mai multe case au luat foc, iar un localnic a avut nevoie de intervenția medicilor
Capital.ro
S-a mai stins o stea! A murit marea doamnă a filmului: Una din cele mai bune actrițe ale generației
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
substantial.ro
Situație dificilă în estul Ucrainei, avertizează comandantul forțelor ucrainene
MediaFlux
ERORI în deciziile de recalculare a pensiilor. Simona Bucura-Oprescu anunță CE TREBUIE SĂ FACĂ PENSIONARII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...