FCSB – LUGANO 1-2 Calificare în Europa League, dar cu adversar de coşmar în pimăvara europeană. Cum arată urnele

FCSB și-a bătut joc de ultimele trei meciuri din Europa League, 1-1 cu Beer Sheva, 0-2 cu Plzen și 1-2 cu Lugano, și a încheiat grupa pe locul 2.
Filip Stan
07 dec. 2017, 12:32
FCSB - LUGANO 1-2 Calificare în Europa League, dar cu adversar de coşmar în pimăvara europeană. Cum arată urnele

FCSB (STEAUA) – LUGANO 1-2.

Locul 2 pentru FCSB înseamnă că va intra la urna a doua la tragerea la sorți a ”șaisprezecimilor” și va putea întâlni numai nume grele ca AC Milan, Arsenal, Lazio sau Villarreal! Mai mult, va disputa returul pe terenul adversarei. Singurele formații care par mai accesibile sunt Braga și Salzburg.

CUM ARATĂ URNELE

Capi de serie Urna 2
Villarreal Astana
Dinamo Kiev Partizan Belgrad
Braga Ludogoreț
AC Milan AEK Atena
Atalanta Lyon
Lokomotiv Moscova FC Copenhaga
Viktoria Plzen FCSB
Arsenal Steaua Roșie Belgrad
Salzburg Marseille
Athletic Bilbao Ostersunds
Lazio Nice
Zenit St. Petersburg Real Sociedad
*ȚSKA Moscova *Spartak Moscova
*Atletico Madrid *Napoli
*Sporting Lisabona *Celtic
*Red Bull Leipzig *Borussia Dortmund

Min 60. GOOOOOOL FCSB!!! ”Bizonul” şutează slab din afara careului, însă mingea este deviată şi se scruge în poartă!

 


FCSB – FC Lugano 0-2

Min 32. GOL din nou LUGANO!!! Larie face o greşeală imensă în defensivă. Vecsei profită şi marchează cu un şut puternic!

 

 

Min 25. Junior Morais este faultat clar în careu, însă arbitrul nu vede penalty nici de această dată!

FCSB – FC Lugano 0-1, Plzen conduce cu acelasi scor la Hapoel, astfel că echipa lui Dica pierde momentan primul loc.

Min 20. Ocazie imensă pentru FCSB. Golofca şutează excelent, iar minge este respinsă în corner de portar. La aceeaşi fază Florin Tănase primeşte un picior în cap!

Min 3. GOL LUGANO. Se deschide scorul pe Arena Naţională. Daprela înscrie un gol absolut superb!

 

 

 

Minut de reculegere în memoria Regelui Mihai.


ECHIPELE DE START:

FCSB: Vlad – Enache, Larie, Bălașa, J.Morais – Ov. Popescu, Nedelcu – Golofca, Fl. Tănase, De Amorim – F. Coman

Lugano: Da Costa – Koff Yao, Golemic, Kovacic, Daprela – Milosavljevic, Piccinocchi, Vecsei – Culina, Bottani, Mariani


FCSB primeşte vizita lui Lugano, în ultimul meci al fazei grupelor Ligii Europa. Confruntarea are loc joi seara, începând cu ora 22:05 şi va fi transmisă ÎN DIRECT pe Telekom Sport 1şi Pro TV. Trupa lui Nicolae Dică are nevoie de un succes pentru a ajunge de pe prima poziţie a clasamentului în ”primăvara europeană”.

 

ECHIPELE PROBABILE

Dică nu poate conta la acest meci pe 5 jucători importanţi: Planic, Budescu, Alibec, Benzar şi Teixeira. 

FCSB (4-2-3-1): Vlad – Enache, Bălaşa, Larie, Momcilovic – L. Filip, Nedelcu – Golofca, Man, Fl. Coman – Gnohere

Lugano (4-2-3-1): Da Costa – Rouiller, Sulmoni, Golemic, Daprela – Sabbatini, Piccinocchi – Mihajlovic, Mariani, Culina – Carlinhos Jr


FCSB întrerupt seria de trei înfrângeri consecutive, reuşind să câştige meciurile cu ACS Poli Timişoara (3-0), respectiv Juventus Bucureşti (4-0). Ce-i drept, meciurile au fost uşoare, împotriva a două echipe modeste din Liga 1. Faţa de meciul cu gruparea din Colentina, Nicolae Dică va efectua câteva schimbări. Gnohere va intra titular, în locul lui Alibec, Florinel Coman va juca, probabil, îl locul lui Denis Man, iar Enache ar putea reveni în flancul drept, acolo unde a jucat titular Pleaşcă.

FCSB (STEAUA) – LUGANO LIVE VIDEO ONLINE PRO TV. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT, 22.05

 

Lugano a început modest sezonul, atât în campionat, cât şi în Liga Europa. În momentul de faţă, elveţienii tocmai ce i-au învins pe Grasshoppers în campionat, scor 1-0. A fost a doua victorie la rând înregistrată de formaţia antrenată de Pierluigi Tami în deplasare, după 2-0 cu St. Gallen. În Europa League, Lugano a trecut de Hapoel Beer Sheva, cu 1-0, în etapa precedentă. Aşadar, elveţienii nu sunt atât de slabi, ca în perioada în care FCSB câştiga cu 2-1, în Elveţia. La Bucureşti nu vor face deplasarea trei jucători, Guidotti, Jozinovic şi Padalino, toţi accidentaţi.

FCSB (STEAUA) – LUGANO LIVE VIDEO ONLINE PRO TV. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT

Nicolae Dică are şi el câteva probleme de efectiv. Bogdan Planic şi Romario Benzar sunt out din cauza problemelor medicale iar Momcilovic este icert. La capitolul jucători pe care nu se poate baza antrenorul FCSB îl trecem şi pe Denis Alibec, jucător ieşit complet din formă. ”Am considerat că Alibec n-a dat un randament bun şi consider că am făcut bine că l-am scos, pentru că după am reuşit să marcăm în partea a doua. A intrat un jucător mai proaspăt!”, a declarat Dică după meciul cu Juventus.

 

FCSB (STEAUA) – LUGANO LIVE VIDEO ONLINE PRO TV. LIVE STREAMING TELEKOM SPORTDică va miza pe „tripleta de aur” în meciul cu Lugano. Cum ar putea arăta FCSB

Nicolae Dică va avea la dispoziție, pentru ultimul meci din grupele Europa League, doar 17 jucători, din cei 22 pe care i-a trecut pe lista UEFA pentru faza grupelor. Tehnicianul de 37 de ani nu se va putea baza pe cinci jucători pentru meciul cu Lugano, pe care FCSB îl va disputa pe Arena Națională.

Benzar, Planic, Alibec și Teixeira vor absenta din cauza accidentărilor, în timp ce Budescu este suspendat; astfel, Dică nu are prea multe soluții pentru primul 11.

În poartă va reveni cel mai probabil Andrei Vlad, cel care a fost titular și la meciul cu Plzen. Cum Pleașcă nu este trecut pe lista UEFA, pe postul de fundaș dreapta va reveni Gabriel Enache, absent la ultimele două meciuri. Cuplul de fundaș centrali va fi format din Larie și Bălașa, ținând cont de faptul că Planic este accidentat.

La închidere, lângă Pintilii, va juca cel mai probabil Nedelcu, jucător menajat la meciul cu Juventus. Vârf împins va fi mai mult ca sigur Harlem Gnohere, care va fi ajutat cel mai probabil de „tripleta de aur”: Man, Tănase, Coman. Alte două soluții pentru linia ofensivă ar mai fi Golofca și De Amorim, dar cel mai probabil Dică îi va folosi după pauză.

Cum ar putea arăta FCSB, în meciul cu Lugano:

Vlad – Enache, Bălașa, Larie, Morais – Pintilii, Nedelcu – Man, Tănase, Coman – Gnohere

Lotul FCSB pentru meciul cu Lugano:

Portari: Florin Niță, Andrei Vlad

Fundași: Ionuț Larie, Mihai Bălașa, Junior Morais, Marko Momcilovic

Mijlocași: Gabriel Enache, Mihai Pintilii, Dragoş Nedelcu, Lucian Filip, Ovidiu Popescu, Cătălin Golofca, William De Amorim, Florin Tănase

Atacanți: Dennis Man, Harlem Gnohere, Florinel Coman

Jucătorii lui Lugano, fericiţi că vor evolua pe un stadion care a găzduit o finală de UEL: „E o motivaţie extraordinară”

Lugano îşi va încheia prima participare în grupele unei competiţii europene pe Arena Naţională din Bucureşti, contra celor de la FCSB. Pentru elveţieni, şansa de a juca pe un stadion care a găzduit o finală de Europa League reprezintă o motivaţie extraordinară.

Formaţia din Ţara Cantoanelor nu mai are vreo şansă de calificare în 16-imile de finală ale UEL, dar vrea să iasă din competiţie lăsând o impresie frumoasă. FCSB are, însă, nevoie de o victorie, pentru a fi sigură de primul loc în Grupa G, astfel că oaspeţii nu vor avea o misiune uşoară.

„Europa League este o competiţie incredibilă. Am muncit mult anul trecut să ne calificăm şi faptul că vom juca pe un astfel de stadion e o motivaţie extraordinară”, a declarat Mario Piccinocchi, fost junior la AC Milan.

Când a fost întrebat ce jucător al roş-albaştrilor l-a impresionat în meciul tur, câştigat de FCSB cu 2-1, mijlocaşul italian a evitat un răspuns clar.

„Nu am jucat în tur, dar îl ştiam pe Alibec. Atunci toţi jucătorii Stelei au jucat bine şi de-aia nu pot să nominalizez unul care mi-a plăcut”, a precizat fotbalistul de 22 de ani.

Vestea la care nici Dică nu se aștepta! Ce a decis antrenorul lui Lugano cu 24 de ore înainte de meci

FCSB este obligată să câștige meciul cu FC Lugano, de joi seară, ora 22:05, pentru a fi sigură ca va termina pe primul loc în Grupa G a Europa League. Șansele ca un astfel de scenariu să se realizeze au crescut după decizia de ultimă oră a antrenorului de la Lugano, Pierluigi Tami. Acesta din urmă nu va trata partida de pe „Arena Națională” cu cel mai bun 11.

Într-o conferință de presă, Tami a spus că pentru Lugano campionatul este mai important în acest moment, astfel că va trimite pe Arena Națională mai mulți jucători care au evoluat mai puțin până acum.

„Duminică, avem o partidă importantă pentru noi, cu Lausanne, și am luat în calcul acest aspect. De aceea, am decis ca pentru meciul cu Steaua să le dau șansa de a juca mai multor jucători tineri.

Nu uitați că la meciul tur am făcut o partidă extraordinară, dar Steaua a demonstrat că are mai multă experiență internațională și nu a avut nevoie decât de 10 minute pentru a întoarce scorul în favoarea ei.

FCSB (STEAUA) – LUGANO LIVE VIDEO ONLINE PRO TV. LIVE STREAMING TELEKOM SPORTLUGANO STEAUA FCSB 1-2 în Europa League. Cum a fost în tur

UGANO STEAUA FCSB LIVE VIDEO STREAM ONLINE PRO TV DOLCE SPORT. Pe contul personal de Facebook, preşedintele de imagine al vicecampioanei, Helmuth Duckadam, a postat o imagine cu faniolul oficial pe care oficialii de la Lugano l-au făcut pentru meciul cu Steaua FCSB, care va fi LIVE VIDEO STREAM ONLINE PRO TV DOLCE SPORT de la ora 20:00.

MIN.63: GOL STEAUA FCSB! A marcat JUNIOR MORAIS, din pasa lui Benzar! LUGANO – STEAUA FCSB 1-2! VIDEO AICI

MIN.58: GOL STEAUA FCSB! A marcat BUDESCU, din câţiva metri! LUGANO – STEAUA FCSB 1-1! VIDEO AICI

MIN. 14: GOL LUGANO! A marcat BOTTANI, după o gafă a lui Ov. Popescu. LUGANO – STEAUA FCSB 1-0! VIDEO AICI

LUGANO – STEAUA FCSB este LIVE VIDEO AICI şi AICI.

LUGANO STEAUA FCSB LIVE VIDEO STREAM ONLINE PRO TV DOLCE SPORT. Echipele de start în LUGANO STEAA FCSB

LUGANO: Da Costa – Mihajlovic, Golemic, Sulmoni, Daprela – Sabbatini, Ledesma, Mariani – Crnigoj, Gerndt, Bottani. Antrenor: Pierluigi Tami.

STEAUA FCSB: Fl. Niță – Benzar, Planic, Bălașa, Junior Morais – Pintilii, Ov. Popescu – Teixeira, Budescu, Fl. Tănase – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

LUGANO STEAUA FCSB LIVE VIDEO STREAM ONLINE PRO TV DOLCE SPORT. „Pe fanionul meciului de diseară din Europa League scrie clar: LUGANO – STEAUA BUCUREŞTI. Va interzice CNA meciul? Diseară joacă STEAUA BUCUREŞTI… UEFA RECUNOAŞTE!”, a scris Duckadam. PRO TV şi DOLCE SPORT transmit LIVE VIDEO STREAM ONLINE LUGANO STEAUA FCSB.

LUGANO STEAUA FCSB LIVE VIDEO STREAM ONLINE PRO TV DOLCE SPORT. Steaua FCSB joacă în deplasare cu Lugano fără căpitan. Alibec s-a accidentat în meciul cu Dinamo şi a rămas la Bucureşti. LUGANO – STEAUA FCSB se joacă, joi, de la ora 20:00, LIVE VIDEO STREAM ONLINE PRO TV DOLCE SPORT. PRO TV şi DOLCE SPORT transmit LIVE VIDEO STREAM ONLINE LUGANO STEAUA FCSB.

FCSB (STEAUA) – LUGANO LIVE VIDEO ONLINE PRO TV. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT Adversari grei veniţi din Champions League pentru FCSB! Pe cine poate întâlni în primăvara Europa League

FCSB e deja calificată în primăvara europeană, însă partida cu Lugano, de joi, e extrem de importantă în perspectiva avansării în fazele superioare ale Europa League. Primul loc asigură, în teorie, un adversar mai slab în runda următoare, singura fază care va mai folosi capi de serie. Din optimi încolo, nu vor mai fi restricţii, nici măcar de ţară: fiecare poate întâlni pe oricine.

Niţă&Co sunt calificaţi matematic în 16-imile EL încă după etapa a patra, însă de rezultatul de mâine seară va depinde locul ocupat. Asta pentru că formaţiile vor fi împărţite în două urne la tragerea la sorţi pentru primăvara Europa League: în cea a favoritelor vor intra câştigătoarele de grupe din Europa League şi cele mai bune patru locuri trei din Champions League. În urna outsiderelor vor fi ocupantele locurilor doi din EL şi celelalte patru formaţii venite din Ligă (cele cu punctajul mai slab).

În acest moment, locurile 2 în Europa League sunt Slavia Praga, Partizan Belgrad, Ludogorets, AEK Atena, Lyon, Lokomotiv Moscova, Viktoria Plzen (nu o poate întâlni pe FCSB, fiind în aceeaşi grupă), Steaua Roşie Belgrad, Marseille, Bilbao, Nice şi Real Sociedad. Adversari destul de grei, dar nu imposibil de bătut. Sigur, lucrurile se pot schimba în ultima rundă, în sensul în care vor exista permutări la vârf, însă în acest moment lucrurile stau aşa cum le-am descris mai sus.

Cine vine din Champions League
În această seară s-a tras cortina peste grupele Champions League şi fără discuţie FCSB trebuie să se teamă ceva mai mult de formaţiile care vor veni de pe locul trei din această competiţie. În acest caz, fie că roş-albaştrii termină pe locul unu sau pe doi, adversara va fi una redutabilă. Repartizarea formaţiilor venite din Ligă se va face după cum urmează:

Urna capilor de serie: CSKA Moscova, Atletico Madrid, Leipzig, Sporting

Urna outsiderelor: Spartak Moscova, Napoli, Celtic, Dortmund

În acest moment, scenariul ideal pare a avea în vedere câştigarea grupei de către FCSB şi o adversară dintre Slavia Praga, Partizan, Steaua Roşie Belgrad sau AEK Atena. Cel mai „negru” coşmar în măsura în care roş-albaştrii câştigă grupa ar fi o confruntare cu Napoli sau Dortmund.

Fireşte, lucrurile se complică enorm pentru vicecampioana României în măsura în care nu câştigă grupa. Pe lângă Atletico Madrid şi Sporting, formaţii grele venite din Ligă, trupa lui Dică trebuie să se ferească de câştigătoarele grupelor EL (Milan, Arsenal sau Lazio şi-au câştigat deja grupele şi par cele mai grele adversare).

Tragerea la sorţi pentru 16-imile Europa League va avea loc pe 11 decembrie la Nyon. Prima manşă din primăvara europeană se va disputa pe 15 februarie 2018, pentru ca returul să aibă loc o săptămână mai târziu (22 februarie).

Un parcurs cât mai lung ajută coeficientul de ţară
România a pornit la drum cu ambiţii mari în acest sezon al competițiilor continentale: campioana Viitorul și FCSB au mers în preliminariile Ligii Campionilor, iar Astra, Dinamo și CS Universitatea Craiova au luptat în preliminariile Europa League.

Doar formaţia lui Becali a reuşit să pătrundă în grupe, astfel că, în funcţie de ce realizează aceasta, Liga 1 va şti dacă mai trimite două formaţii în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume. Trebuie spus că în acest moment şansele să revenim între primele 15 ţări din Europa (locul 15 e primul care asigură două echipe în preliminariile UEFA Champions League) sunt destul de mici. Totuşi, dacă roş-albaştrii vor avea un parcurs excelent şi în primăvară şi vor reuşi să treacă încă două tururi, am putea avea o şansă (în funcţie de ce realizează şi celelalte ţări aflate înaintea noastră).

Spynews
Emoții mari pentru Vlad Pascu! Zi decisivă pentru șoferul drogat care a produs accidentul de la 2 Mai
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă produsul Parkside pe care foarte mulți români îl caută. E la raft de joi, 15 august, are un preț excelent și se va vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Adrian Alexandrov i-a rupt inima în două
Playtech.ro
WOW cât de bine arată la 51 de ani! Anamaria Prodan, ipostază INCENDIARĂ în costum de baie minuscul
DailyBusiness
Întârzie compensațiile pentru fermieri? Ministrul Agriculturii: „E în funcție de decizia Comisiei Europene”
Adevarul
Românii nu au dreptul la o moarte demnă. Medic: Ne trebuie testament medical. Pacient: Dumnezeu ne-a dat viață, Dumnezeu ne-o ia
Spynews
Laura Cosoi, imagini emoționante postate cu părinții: „Am mai fi avut multe de povestit...”. Fiica cea mică, Aida, îi amintește de tatăl ei / FOTO
Spynews
Insula iubirii, 13 august 2024. Cornel, uimit de comportamentul Iustinei. Concurentul a avut nevoie de îngrijiri medicale la scurt timp după bonfire: „Am ajutat-o să fie o doamnă”
Evz.ro
Pâinea de Spania. Un desert mai puțin cunoscut în România
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
De ce ar fi înjunghiat-o Ioan Pintaru pe fetița de 11 ani din Anglia. Ce au descoperit anchetatorii. Detalii cutremurătoare
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Doi tineri din Mehedinți au sfârșit sub roțile unui TIR. Una dintre victime abia absolvise liceul
Capital.ro
România devine o forță mondială. Guvernul a confirmat, vom fi primii din lume: Reușim!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Dezvăluiri șocante despre românul care a înjunghiat o fetiță în Londra! Ce probleme grave avea Ioan Pânțaru
substantial.ro
Negocierile pentru o alianță AUR-SOS România pentru prezidențiale au eșuat printre scandaluri și acuzații
MediaFlux
CALCUL corect al PENSIEI. IATĂ CÂT primesc pensionarii ÎN PLUS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...