Descoperă remediile naturiste ce se pot realiza din cojile de mandarine

Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poți mânca ori de câte ori simți nevoia să-ți răsfeți papilele gustative. Nu le arunca la final cojile!
Romania TV
07 dec. 2017, 07:56
Descoperă remediile naturiste ce se pot realiza din cojile de mandarine

Le poți folosi pe post de deodorant de cameră sau de mașină și astfel te vei bucura de aroma lor proaspătă timp îndelungat. Și te scapă și de invazia insectelor în cazul în care au mai rămas prin preajmă.

Ingredient esențial pentru dulciuri

Înainte de a desface un fruct obișnuiește-te să le speli coaja, în felul acesta vei elimina o mare parte din pesticidele folosite pentru coacerea lor. Poți de asemenea să le treci printr-o apă cu puțin bicarbonat și apoi să le clătești bine.

Cojile de mandarine sunt considerate a fi un ingredient esential în prepararea prăjiturilor și tarte, având o aromă puternică, fiind folosite chiar și la prepararea anumitor rețete de dulceață.

Îți scad nivelul de colesterol rău

În cazul în care medicul ți-a atras atenția în legătură cu nivelul de colesterol, apelează cu încredere la ceaiul din coji uscate de mandarine. Studiile realizate pe seama substanțelor ce le conțin au scos în evidență faptul că pot reduce colesterolul rău din organism.

Citeşte şi Efectele incredibile asupra corpului uman. 11 lucruri care se întâmplă când mănânci ouă

Este cunoscut faptul că în citrice se regăsește o cantitate foarte mare de vitamina C, deci și în coaja lor se regăsesc numeroase substanțe beenfice organismului uman, printre care riboflevina, tiamina, niacina, dar și vitaminele B5, B5, A cât și o cantitate mare de antioxidanți, renumit fiind hesperedina.

Te scapă de inflamații

Dacă te confrunți cu inflamații, pune la fiert în jumătate de litru d eapă, 100 grame de coji uscate, mărunțite și 20 grame de lemn dulce. Lasă-le pe foc până dau în clocot, apoi oprește focul și lasă-le la infuzat 20 minute. Strecoară apoi ceaiul și consumă-l dimineața și seara. După doar 4 zile vei vedea diferența.

Mai ales acum în plin sezon al virozelor și gripei, citricele sunt cel mai bun aliat al sănătății tale. Poți sa folosești rețeta de mai sus, să faci inhalații cu ea. Efectul benefic nu va întârzia să apară.

Citeşte şi Durerile menstruale te îngrozesc? Remediile naturiste îţi pot face viaţa mai uşoară!

Dacă te supără bronșita atunci ai nevoie de 500 ml de apă clocotită în care să adaugi 3 linguri de pulbere din coji de mandarine. Acoperă vasul și lăsa-l să stea timp de două ore. Strecoară-l apoi, adaugă-i 2 linguri cu miere de albine și consumă câte jumătate de cană, de 4 orei pe zi, după masă, timp de 5 zile.

Ține cont de faptul că pentru remediile naturieste este necesar să folosești doar coaja mandarinelor nelovite, bine coapte, foarte bine spălate și uscate.

Consumul de citrice este extrem de benefic mai ales pentru sistemului cardiovascular, protejează organele și țesuturile de radicalii liberi, influențează pozitiv glicemia, colesterolul, trigliceridele și sprijină buna desfășurare a digestiei.

Află cum îți poți ține sub control greutatea cu ajutorul mandarinelor AICI. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
România criticată în raportul Senatului american pentru legăturile militare și polițienești cu China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'