Printre consilierii prim-vicepreşedintelui ASF Wlassopol se numără şi Monica Mişa, soţia ministrului finanţelor, Ionuţ Mişa. Tot în ASF lucrează şi soţia lui Wlassopol, potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul instituţiei. De asemenea, împreună cu Ioana Cazacu, care până la numirea în fruntea direcţiei pentru protecţia consumatorului este consilier personal al lui Wlassopol, a ajuns la ASF şi un fost ofiţer al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), Daniel Gabi Asănică, fără experienţă în mediul privat sau în zona financiară, scrie Profit.ro.
De altfel, nici Ioana Cazacu, care din poziţia de director al Direcţiei Relaţii cu Publicul, Petiţii şi Educaţie Financiară va reprezenta România inclusiv în cadrul unor structuri Europene extrem de specializate, nu are experienţă în asigurări, pensii sau piaţa de capital şi nici măcar în zona privată. Absolventă de Drept, Cazacu a lucrat aproape tot timpul în posturi politice. A fost, printre altele, consiliera lui Mircea Geoană şi a fostului ministru al Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Ea vine din PSD Maramureş, acolo unde vicepreşedintele ASF, Mircea Ursache, are o influenţă semnificativă. Cazacu deţine şi un titlu de doctor în etică obţinut la Univeristatea din Baia Mare. În actuala poziţie, ea a fost numită la propunerea lui Ovidiu Wlassopol, susţinut politic pentru postul de prim vicepreşedinte al Autorităţii. Wlassopol este fostul soţ al ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.
Sursele Profit.ro spun că nu toţi membrii consiliului ASF sunt mulţumiţi de măsurile luate de Wlassopol, mai ales că, susţin sursele citate, experienţa sa este limitată în special în ceea ce priveşte piaţa asigurărilor, cea mai importantă dintre cele trei pieţe supravegheate de ASF.
Ioana Cazacu îl înlocuieşte la conducerea fostei direcţii Protecţia Consumatorilor pe Călin Rangu, care a restructurat din temelii entitatea, aşa cum arată şi cifrele. În perioada în care el a fost director, numărul petiţiilor înregistrate la ASF a scăzut de la 20.000 la circa 8.000 pe an, mai ales pe fondul rezolvării amiabile a confliectelor. Tot sub direcţia lui Rangu s-a înfiinţat şi prima structură de mediere a conflictelor din pieţele financiare non bancare, comisia Sal-FIN. Rangu va conduce nou înfiinţata Directie de Supraveghere a Intermediarilor şi a Regulilor de Conduită.