Discuţiile purtate în cadrul întrevederii au vizat rezultatele preliminare ale Diagnosticului Sistematic de Ţară pentru România, precum şi modalităţile de consolidare a colaborării dintre România şi Banca Mondială în contextul viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.
Conform sursei citate, a fost evidenţiată necesitatea deosebită a continuării reformelor structurale pentru a fi consolidate premisele unei dezvoltări economice sustenabile. În acest sens, infrastructura de transport trebuie considerată o prioritate absolută pe agenda investiţiilor publice în infrastructură.
Agenda întâlnirii a inclus şi tema educaţiei, prilej cu care preşedintele Iohannis a accentuat importanţa sistemului educaţional şi nevoia de îmbunătăţire a acestuia, inclusiv prin implementarea sistemului dual, pentru a răspunde mai bine nevoilor pieţei muncii, dar mai ales pentru a răspunde exigenţelor viitoare ale unei economii competitive şi dinamice.
De asemenea, au fost abordate şi evoluţiile economice recente din ţara noastră, fiind subliniată necesitatea ca politicile fiscal-bugetare să fie unele responsabile, astfel încât cadrul fiscal-bugetar să ofere predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri, dar să şi poată face faţă unor potenţiale riscuri, se arată în comunicat.
La finalul dialogului, preşedintele Klaus Iohannis şi vicepreşedintele Cyril Muller au reafirmat importanţa parteneriatului dintre România şi Banca Mondială în ceea ce priveşte continuarea reformelor şi consolidarea progreselor pe care ţara noastră le-a făcut în anumite domenii.