Geminide 2017. Tot ce trebuie să ştii despre ultima mare ploaie de stele a anului LIVE VIDEO STREAMING GEMINIDE

Geminide 2017. Ploaia de meteori va atinge intensitatea maximă în acest an în noaptea de 13 decembrie. Iată cele mai importante informații despre acest spectacol ceresc vizibil din România:
Romania TV
13 dec. 2017, 19:31
Geminide 2017. Tot ce trebuie să ştii despre ultima mare ploaie de stele a anului LIVE VIDEO STREAMING GEMINIDE

Geminide 2017. Astronomii spun că stelele căzătoare vor putea fi observate începând de la lăsarea serii, însă cel mai bun moment este în preajma orei 02:00 noaptea, când numărul lor va fi cel mai mare.

Nu aveți nevoie de un echipament special pentru a vă bucura de spectacolul ceresc, doar de un cer întunecat. Cum temperaturile sunt scăzute în această perioadă a anului, vă recomandăm să vă îmbrăcați bine și să vă încălziți cu o cană cu ceai. Stelele căzătoare Geminide 2017 nu vin dintr-o anumită direcție de pe cer, puteți sta chiar cu spatele la constelația Gemenilor, din dreptul căreia vin în mod normal meteorii. Geminide 2017: E nevoie de cer senin și întunecat ”Geminidele pot fi observate cu ochiul liber, în condiții de cer senin și întunecat, spectacolul fiind cel mai frumos în emisfera nordică”, a spus Bill Cooke, director în cadrul NASA. ”Este cea mai frumoasă ploaie de stele a anului”, a precizat acesta. Cât despre misteriosul obiect stâncos 3200 Phaeton, Cooke a făcut următoarele comentarii: ”Natura sa este în curs de dezbatere. Fie este un asteroid, fie o fostă cometă”. Obiectul va fi la cea mai apropiată distanță de Pământ de la descoperirea sa în 1983. Ochiul uman are nevoie de 20 de minute pentru a se adapta la întuneric, iar sfatul nostru este să acordați cel puțin o oră evenimentului, perioadă în care veți observa cu siguranță câteva stele căzătoare spectaculoase.

Meteorii sunt doar bucăți de gheață și resturi ale neobișnuitei comete 3200 Phaeton care intră în atmosfera superioară a Pământului, cu viteze de peste 130.000 de kilometri pe oră, și se vaporizează în explozii luminoase spectaculoase. În acest an, corpul 3200 Phaeton va trece la doar 10,3 milioane de kilometri de Pământ, adică de 26 de ori distanța dintre Terra și Lună. Apropierea este echivalentă cu o intensitate mai mare a Geminidelor. Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Nu aveți nevoie de un echipament special pentru a vă bucura de spectacolul ceresc, doar de un cer întunecat. Cum temperaturile sunt scăzute în această perioadă a anului, vă recomandăm să vă îmbrăcați bine și să vă încălziți cu o cană cu ceai. Stelele căzătoare Geminide 2017 nu vin dintr-o anumită direcție de pe cer, puteți sta chiar cu spatele la constelația Gemenilor, din dreptul căreia vin în mod normal meteorii. Geminide 2017: E nevoie de cer senin și întunecat ”Geminidele pot fi observate cu ochiul liber, în condiții de cer senin și întunecat, spectacolul fiind cel mai frumos în emisfera nordică”, a spus Bill Cooke, director în cadrul NASA. ”Este cea mai frumoasă ploaie de stele a anului”, a precizat acesta. Cât despre misteriosul obiect stâncos 3200 Phaeton, Cooke a făcut următoarele comentarii: ”Natura sa este în curs de dezbatere. Fie este un asteroid, fie o fostă cometă”. Obiectul va fi la cea mai apropiată distanță de Pământ de la descoperirea sa în 1983. Ochiul uman are nevoie de 20 de minute pentru a se adapta la întuneric, iar sfatul nostru este să acordați cel puțin o oră evenimentului, perioadă în care veți observa cu siguranță câteva stele căzătoare spectaculoase. Meteorii sunt doar bucăți de gheață și resturi ale neobișnuitei comete 3200 Phaeton care intră în atmosfera superioară a Pământului, cu viteze de peste 130.000 de kilometri pe oră, și se vaporizează în explozii luminoase spectaculoase. În acest an, corpul 3200 Phaeton va trece la doar 10,3 milioane de kilometri de Pământ, adică de 26 de ori distanța dintre Terra și Lună. Apropierea este echivalentă cu o intensitate mai mare a Geminidelor. Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România se află într-o poziție excelentă pentru observarea Geminidelor, care sunt vizibile de pe toată suprafața Pământului. Corpul din care se rup Geminidele – o cometă numită 3200 Phaeton – este foarte aproape de Pământ în acest an, urmând să treacă pe lângă planeta noastră în 16 decembrie.

Meteorii sunt albi, strălucitori și, într-o noapte întunecată, foarte numeroși, putând fi observați până la 50 sau mai mulți pe oră.

Nu aveți nevoie de un echipament special pentru a vă bucura de spectacolul ceresc, doar de un cer întunecat. Cum temperaturile sunt scăzute în această perioadă a anului, vă recomandăm să vă îmbrăcați bine și să vă încălziți cu o cană cu ceai.

Stelele căzătoare Geminide 2017 nu vin dintr-o anumită direcție de pe cer, puteți sta chiar cu spatele la constelația Gemenilor, din dreptul căreia vin în mod normal meteorii.

Geminide 2017: E nevoie de cer senin și întunecat

”Geminidele pot fi observate cu ochiul liber, în condiții de cer senin și întunecat, spectacolul fiind cel mai frumos în emisfera nordică”, a spus Bill Cooke, director în cadrul NASA.

”Este cea mai frumoasă ploaie de stele a anului”, a precizat acesta.

Cât despre misteriosul obiect stâncos 3200 Phaeton, Cooke a făcut următoarele comentarii: ”Natura sa este în curs de dezbatere. Fie este un asteroid, fie o fostă cometă”.

Obiectul va fi la cea mai apropiată distanță de Pământ de la descoperirea sa în 1983.

Ochiul uman are nevoie de 20 de minute pentru a se adapta la întuneric, iar sfatul nostru este să acordați cel puțin o oră evenimentului, perioadă în care veți observa cu siguranță câteva stele căzătoare spectaculoase.

Meteorii sunt doar bucăți de gheață și resturi ale neobișnuitei comete 3200 Phaeton care intră în atmosfera superioară a Pământului, cu viteze de peste 130.000 de kilometri pe oră, și se vaporizează în explozii luminoase spectaculoase.

În acest an, corpul 3200 Phaeton va trece la doar 10,3 milioane de kilometri de Pământ, adică de 26 de ori distanța dintre Terra și Lună. Apropierea este echivalentă cu o intensitate mai mare a Geminidelor.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsul adorat de milioane de români pe care îl vinde o femeie întoarsă din Austria. Afacerea ei este unică în țară
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Îți anulează garantat permisul auto. Românii fac iar școala de șoferi
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. I s-a comunicat totul prin e-mail!
DailyBusiness
ATENȚIE LA CE MÂNCAȚI! Aceste alimente cresc riscul de demență
Adevarul
Boala gravă ce poate fi contactată de la o doză de bere sau suc. Avertismentul unui medic: „Orice doză poate fi letală”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Kate Middelton și-a schimbat prioritățile. Cancerul i-a dat viața peste cap
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Noua iubită a lui Michele Morrone e româncă şi a lucrat pentru frații Tate! Cum arată Bianca
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Primele imagini cu mormântul lui Nicu Covaci. Funeraliile au avut loc cu porțile închise
Capital.ro
Proprietarii de terenuri nu plătesc absolut nimic. Se eliberează gratuit. Statul acoperă toți banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
VIDEO "Avea 20 de lovituri de cuțit pe corp. Două victime erau în saci". Detalii șocante din tripla crimă care a îngrozit Capitala
substantial.ro
România: Angajații vor avea 17 zile libere legale în 2024
MediaFlux
CUM SE FURĂ la factură. Oamenii trebuie să primească BANII ÎNAPOI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!