CE Oltenia a încheiat luna aceasta un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, în urma negocierilor cu sindicatul, arată compania într-un comunicat de presă.
„Pentru menţinerea salariului net, calculat pe baza prevederilor fiscale anterioare intrării în vigoare a OUG nr.79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, fiecare salariat al CE Oltenia va beneficia lunar de o compensaţie brută egală cu influenţa asupra salariului net determinată de transferul sarcinii fiscale a obligaţiilor privind contribuţiile sociale datorate de angajator la angajat”, arată comunicatul.
De asemenea, pentru respectarea Hotărârii de Guvern prin care, începând cu data de 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la valoarea de 1.900 lei lunar, CE Oltenia va majora salariile de bază brute până la această valoare pentru circa 3.800 de angajaţi.
În prezent, compania are 13.300 salariaţi.
„În cursul anului 2017, rezultatele dialogului avut cu partenerii sociali, precum şi susţinerea Ministerului Energiei în aprobarea şi derularea procesului de armonizare a drepturilor salariale la nivelul CE Oltenia s-au concretizat în clauze contractuale care au adus beneficii suplimentare salariaţilor. Astfel, câştigul mediu lunar/salariat (influenţat de bonificaţiile şi bonusurile acordate) a înregistrat în acest an o creştere cu circa 9 procente faţă de cel realizat în anul anterior”, mai susţine compania.
CE Oltenia estimează totodată pentru acest an un profit brut de 186,4 milioane lei, după trei ani consecutivi de pierderi.
Producătorul de energie estimează venituri totale de 4,3 miliarde lei în acest an, în creştere cu 15% faţă de bugetul aprobat, respectiv cu suma de 563,77 milioane lei, arată proiecţia privind bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2017.
Anul trecut, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei. Ultimul an când a realizat profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei.
În primele nouă luni din acest an, CE Oltenia a produs peste 11 TWh şi aproximativ 17 milioane tone de cărbune.
Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.