UPDATE Purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Adriana Pop, a declarat luni că la faţa locului au mai rămas patru autospeciale pentru supraveghere şi asigurarea zonei, fiind trimise înapoi forţele de intervenţie venite de la Bihor şi Maramureş.
„Există un pericol crescut de explozie în cazul incendiului de la Moftinu Mare şi din această cauză pompierii nu acţionează pentru stingerea incendiului. De asemenea, nu există încă stabilită modalitatea de acţiune post stingere a incendiului, în condiţiile în care un pericol de explozie apare în momentul în care s-ar stinge focul. Se aşteaptă sosirea, marţi după amiază, a unor experţi din Canada care vor evalua situaţia şi vor stabili modul de acţiune şi momentul intervenţiei de stingere. La faţa locului au mai rămas patru autospeciale pentru supraveghere şi asigurarea zonei, fiind trimise înapoi forţele de intervenţie venite de la Bihor şi Maramureş. Dacă s-ar stinge incendiul, gazele ar fi emanate în atmosferă şi s-ar înregistra un pericol de explozie”, a spus Pop.
Potrivit acesteia, la locul incendiului, care se manifestă violent şi cu flacără deschisă, au fost trimise, în total, un număr de 22 de autospeciale de pompieri, cu 5 ofiţeri şi 75 de subofiţeri, plus o ambulanţă SMURD.
Un incendiu a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la o sondă de gaz din localitatea Moftinu Mare, la faţa locului fiind peste de 30 pompieri care încearcă să lichideze flăcările, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare, Adriana Pop.Conform purtătorului de cuvânt al ISU Satu Mare, Adriana Pop, incendiul a a fost anunţat la ora 1:35.
Pentru stingerea focului intervin 29 de subofiţeri de pompieri, cinci ofiţeri şi 7 autospeciale.
Adriana Popa a precizat că nu există victime, dar că la faţa locului se află şi o ambulanţă SMURD.
„Aşteptăm forţe din judeţele invecinate, autospeciale de stingere cu apă şi spumă din Maramureş şi Bihor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.
Ea a precizat că incendiul nu afectează localităţile din zonă, neexistând riscuri din acest punct de vedere.