Temperatura medie a lunii noiembrie a fost mai ridicată la nivel planetar decât media secolului XX, luna trecută fiind a cincea cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice (1880-2017). A fost, de asemenea, cea de-a 41-a lună noiembrie consecutivă și a 395-a lună consecutivă, în general, cu temperaturi mai mari decât media din secolul al XX-lea. Totodată, 2017 este al treilea cel mai cald an din istoria ultimelor 14 decenii.
Cele mai îngrijorătoare date sunt cele referitoare la regiunea Arcticii. Astfel, gradul mediu de acoperire cu gheaţă în această regiune, în luna noiembrie, a fost cu 11,6% mai mic decât media din perioada 1981-2010 şi al treilea cel mai mic de la începutul înregistrărilor, în 1979.
În plus, s-a constatat că ritmul încălzirii în zona arctică este de două ori mai accelerat decât în restul Terrei, iar consecinţele ar putea fi devastatoare pentru planeta noastră. Una dintre cele mai importante ar fi dispariţia Curentului Golfului, astfel că Marea Britanie ar urma să fie acoperită de gheaţă asemenea regiunilor canadiene aflate la latitudini similare, precum Peninsula Labrador.