Anchetă de corupţie în Mexic: S-au cheltuit fonduri de milioane de dolari

Alejandro Gutiérrez, fost parlamentar şi un apropiat al preşedintelui mexican Enrique Peña Nieto, a fost arestat în cadrul unei investigaţii privind utilizarea ilegală de fonduri publice pentru finanţarea campaniilor electorale ale partidului de guvernământ, scrie cotidianul The New York Times.
Filip Stan
21 dec. 2017, 21:18
Anchetă de corupţie în Mexic: S-au cheltuit fonduri de milioane de dolari

Alejandro Gutiérrez, membru al Partidului Revoluţiei Instituţionale, este unul dintre aliaţii preşedintelui Enrique Peña Nieto suspectaţi de participare la o schemă pentru deturnare de fonduri în scopul creşterii şanselor formaţiunii politice într-o perioadă de profundă nemulţumire a cetăţenilor faţă de politicile guvernamentale, potrivit unor foşti oficiali şi unor documente analizate de cotidianul The New York Times.

Arestarea lui Alejandro Gutiérrez, un politician de rang înalt care a ajutat la gestionarea resurselor financiare de către Partidul Revoluţiei Instituţionale, este parte a unei investigaţii ample privind actele de corupţie care au avut loc în timpul mandatului fostului guvernator al statului mexican Chihuahua. Guvernatorul a fost un apropiat al preşedintelui Mexicului şi o personalitate în ascensiune în partid înainte de a fugi în Statele Unite pentru a evita inculparea pentru corupţie. Investigaţia care îl vizează a extins deja acuzaţiile asupra a peste zece foşti oficiali guvernamentali, potrivit Mediafax.

„Ancheta continuă să se extindă, ameninţând să ajungă la cele mai înalte niveluri ale Administraţiei”, potrivit analizei realizate de NYT.

 Alejandro Gutiérrez este investigat în legătură cu un plan naţional prin care ar fi fost deturnate zeci de milioane de dolari din fonduri publice pentru susţinerea candidaţilor partidului de guvernământ în alegerile regionale din anul 2016, potrivit Mediafax

Documentele examinate de NYT se concentrează pe schemele de fraudare din statul mexican Chihuahua. Fonduri de milioane de dolari au fost transferate în ianuarie 2016 de la Guvernul federal mexican spre autorităţile din această regiune, pentru servicii educaţionale. Fondurile au fost sustrase şi redirecţionate spre patru companii. Conform documentelor examinate, aceste companii, specializate în activităţi educaţionale, au primit în total 14 milioane de dolari, fără a furniza serviciile pentru care au fost contractate. În schimb, banii au fost scoţi din conturi, au fost transformaţi în lichidităţi şi au fost utilizaţi de Partidul Revoluţiei Instituţionale pentru activităţi electorale, susţin foşti oficiali citaţi de NYT.

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România care i-a dat pe spate pe străini. Are un potențial turistic uriaș, dar puțini români știu de el: ”Este frumos și unic. Sunteți foarte norocoși să locuiți aici”
Capital.ro
Românii cu mașini pe motorină, taxați mai puțin. A intrat în vigoare azi, 16 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
România are CEL MAI MARE preț la gaze naturale din regiune! Grecia și Bulgaria sunt în spatele nostru
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Te lasă fără bani chiar la bancomat. Cum acționează escrocii
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
S-a aflat adevărul despre Băsescu. Greșeală monumentală a fostului președinte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Cinci arestări în cazul morții lui Matthew Perry: legătura cu o rețea vastă de trafic de ketamină
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...