PROGNOZA METEO. Ninsori, lapoviţă şi ploi. Meteorologul Romica Jurcă spune cum va fi vremea în Ajun şi de Crăciun

Ninsorile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ploaie, favorizând depuneri de polei. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu viteze ce vor depăşi 70...80 km/h, iar pe crestele cele mai înalte 90 km/h, unde va exista risc de producere a avalanşelor. În zone joase de relief se va semnala ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -2 şi 5 grade. De Crăciun veştile meteorologilor nu sunt tocmai bune, mai ales pentru pasionaţii de sporturi de iarnă.
Romania TV
23 dec. 2017, 15:20
PROGNOZA METEO. Ninsori, lapoviţă şi ploi. Meteorologul Romica Jurcă spune cum va fi vremea în Ajun şi de Crăciun

PROGNOZA METEO. La noapte, în jumătatea de nord a ţării cerul va fi mai mult acoperit şi pe arii relativ extinse se vor semnala precipitaţii slabe, predominant ploi în Banat şi Crişana, iar în Maramureş, Transilvania şi Moldova vor fi sub formă de ninsoare, dar trecător şi lapoviţă sau ploaie, ce vor favoriza, izolat, depunerile de polei. La munte temporar va ninge şi vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 70…80 km/h, iar pe crestele cele mai înalte 90 km/h, viscolind ninsoarea şi reducând vizibilitatea. În restul teritoriului înnorările vor apărea în a doua parte a nopţii şi vor fi condiţii de ceaţă. Unele intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-vestice şi nord-estice, cu viteze de până la 50…60 km/h. Temperaturile minime, în creştere uşoară faţă de cele din nopţile precedente, se vor situa între -5 şi 3 grade.

La Bucureşti, cerul va avea unele înnorări în a doua parte a nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Valorile termice vor creşte faţă de intervalul anterior, astfel că vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea nordică, îndeosebi ziua, iar în restul teritoriului va avea înnorări temporare. Vor fi precipitaţii slabe, mixte, în Maramureş şi local în Transilvania, predominant ploi pe spaţii mici în Banat, Crişana şi Moldova şi mai ales ninsori în zona montană. Izolat, se va mai semnala polei. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu viteze ce vor depăşi 70…80 km/h, iar pe crestele cele mai înalte 90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Viteze ale vântului de 50…60 km/h vor fi cu precădere şi în regiunile nord-estice şi de sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -2 şi 5 grade. În zonele joase de relief, în special din sud şi sud-est, noaptea, va fi ceaţă.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi şi va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Cerul va avea unele înnorări în cursul zilei, apoi va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa între -1 şi 1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor continua să crească, cu precădere în regiunile extracarpatice, unde vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general, între 5 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi precipitaţii slabe mixte în nordul Carpaţilor Orientali, dar şi în Maramureş, unde trecător va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, mai ales în cursul zilei. Noaptea în zonele joase de relief, îndeosebi din sud şi sud-est, se va forma ceață sau nebulozitate joasă stratiformă.

LA BUCUREŞTI. Vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Ziua cerul va fi variabil, spre mai mult senin, dar noaptea va creşte probabilitatea de apariţie a ceţii sau nebulozităţii joase. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an, chiar deosebit de caldă în sudul şi sud-vestul ţării. Cerul va fi variabil la senin, însă în primele ore ale intervalului şi spre sfârşitul acestuia în special în regiunile extracarpatice pe arii restrânse vor fi nori joşi sau ceaţă.Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua pe crestele Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 5 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare deosebit de caldă. Cerul va fi variabil la senin, dar cu nori joşi sau ceaţă la începutul intervalului şi pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de -2…-0 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Regimul termic nu va suferi variaţii notabile faţă de intervalul anterior, astfel încât valorile de temperatură se vor menţine cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei perioade din an. Cerul va fi variabil, în zonele joase de relief în special din sud şi est dimineaţa şi noaptea vor fi nori joşi sau ceaţă, iar în a doua parte a intervalului, în regiunile vestice şi sud-vestice, vor fi unele înnorări şi cu totul izolat posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade, uşor mai ridicate în Câmpia şi Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO JOI, VINERI şi SÂMBĂTĂ. Deşi vremea va intra într-un proces de răcire începând din a doua zi a intervalului, valorile de temperatură ce se vor înregistra se vor situa în general uşor peste mediile multianuale ale perioadei. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată la început în regiunile vestice şi centrale, apoi şi în restul teritoriului.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Mesajul astrelor pentru zodii, sâmbătă, 3 august 2024. Berbecii sunt binecuvântați, viața li se schimbă
Capital.ro
Lege pentru românii care au casă la curte. Vecinii sunt obligați. Trebuie să aibă aprobare
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
Avertisment de la ANAF! SE SCHIMBĂ LEGEA
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
„Pensionare” anticipată prin metode simple. Cum poți atinge independența financiară.
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
💣 de la ”Insula Iubirii”! Au divorțat, dar încă locuiesc împreună cu Tanța Blonda! 😲
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Drama ascunsă de regretatul Nicu Covaci. Mama solistului a fost ucisă cu sânge rece în urmă cu 22 de ani
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați să anunțe. Trebuie să obțină neapărat acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Reacții ale liderilor politici după moartea lui Nicu Covaci
MediaFlux
CUTREMUR în ALEGERILE din SUA! TRUMP, învins deja de KAMALA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?