Vremea extremă face ravagii. În SUA minimele ajung la minus 50 grade Celsius, în România sunt temperaturi de primăvară VIDEO

Fenomene extreme în ultimele zile ale acestui an. Temperaturi neobişnuit de calde sau de reci, precum şi o serie de evenimente cel puţin ciudate s-au petrecut peste tot în lume.
Filip Stan
29 dec. 2017, 16:11
Vremea extremă face ravagii. În SUA minimele ajung la minus 50 grade Celsius, în România sunt temperaturi de primăvară VIDEO

Un val de frig extrem a afectat nordul Statelor Unite şi Canada. Temperaturile au ajuns până la minus 50 de grade Celsius, iar stratul de zăpadă a depăşit un metru. Frigul a provocat moartea unei persoane în statul Ohio. Iar în Canada, autorităţile au instituit stare de urgenţă.

Căderile masive de zăpadă au creat probleme vineri pe aeroporturile şi şoselele din Marea Britanie, care se confruntă cu un val de frig, informează AFP. În Scoţia, aeroportul din Glasgow a fost nevoit să-şi întrerupă activitatea timp de o oră în prima parte a zilei. Unele curse au fost deviate către Edinburgh, iar administraţia aeroportului a făcut apel către pasageri să ceară informaţii companiilor aeriene înainte de a se deplasa către aeroport.

În intervalul 8.00 -10.00 GMT, în regiunea Glasgow s-a depus un strat de zăpadă de zece centimetri, potrivit Met Office, serviciul meteorologic public britanic.

Potrivit Met Office, Scoţia, Ţara Galilor şi nordul Angliei sunt regiunile cele mai afectate de căderile de zăpadă care ar putea atinge 15 centimetri în anumite regiuni.

Serviciul meteorologic a emis o alertă galbenă (nivelul 2 din 4) pentru precipitaţii sub formă de ninsoare şi polei în Scoţia şi nordul Angliei. În plus, poliţia a făcut apel la locuitori să evite deplasările, iar compania de transport Highways England a sfătuit şoferii să-şi echipeze maşinile cu lopeţi, pături, apă şi hrană înainte să plece la drum.

Compania de asigurări auto Automobile Association (AA) a declarat că a primit peste 1.687 de apeluri referitoare la maşini rămase în pană înainte de ora 10.00 dimineaţa. O altă companie, RAC, se aşteaptă să fie anunţată ”câte o pană la fiecare zece secunde” în această vineri.

Noaptea care a trecut a fost una dintre cele mai friguroase din Marea Britanie, cu temperaturi care au scăzut până la 12,3 grade sub zero la Loch Glascarnoch, localitate situată în zona muntoasă din Scoţia.

Luna aceasta, Marea Britanie s-a mai confruntat cu episoade de ninsoare.

În cealaltă extremă, în ţara noastră este vreme de primăvară. Mercurul din termometre a urcat după Crăciun până la 13 grade în sudul ţării. Temperaturile se vor menţine ridicate până în ajunul Anului Nou.

Din cauza vremii nefavorabile, un accident neobişnuit a avut loc pe un aeroport din Malta. Un avion care staţiona pe pistă a fost împins de vântul puternic şi a intrat într-o clădire aflată în apropiere. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Cum va fi noaptea dintre ani

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a făcut Mircea Badea la un hotel de la granița cu Ucraina: ”Minunăție”
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Bani pentru cei care stau la CASĂ. Statul plătește câte 30.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Thulasendrapuram: Satul indian care se roagă pentru succesul Kamalei Harris
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!