Steaua rămâne spectaculos în Liga Europa. Roş-albaştrii au învins cu 3-0 la Trnava

Înfrântă cu 0-1 în tur, pe Naţional Arena, Steaua şi-a luat revanşa în Slovacia, învingând-o cu 3-0 pe Spartak Trnava. Golurile au fost marcate de Adi Rocha, Rusescu şi Nikolic.
Romania TV
09 aug. 2012, 16:01
Steaua rămâne spectaculos în Liga Europa. Roş-albaştrii au învins cu 3-0 la Trnava

Optimismul steliştilor dinaintea returului de la Trnava nu a fost unul de conjunctură. Fotbaliştii antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf au demonstrat că o înfrângere la limită suferită pe propriul teren poate fi anulată printr-o prestaţie bună în manşa retur.

Steaua a reuşit această performanţă, în faţa unui adversar destul de modest, incisiv doar pe alocuri în disputa de joi seara, din manşa secundă a turul trei preliminar din Liga Europa. Înfrânţi cu 0-1 în urmă cu o săptămână, pe Naţional Arena, steliştii au început cum nu se poate mai bine disputa din Slovacia. Au deschis scorul încă din minutul 8, după o superbă fază creată de Raul Rusescu. Acesta s-a înşurubat printre fundaşii lui Spartak Trnava şi a centrat pe jos în faţa porţii, de unde Adi Rocha a reluat în plasă.

În continuare, Steaua nu s-a grăbit şi a construit cu meticulozitate fazele, punând o presiune continuă la poarta lui Flipko. Totuşi, gazdele au avut câteva acţiuni timide cu care puteau să-l surprindă pe Stanca, însă de cele mai multe ori n-au nimerit cadrul porţii. Golul calificării l-a marcat Raul Rusescu, în minutul 77, după o fază îndelung cotestată de gazde. Acesta a reluat cu capul din 6 metri, balonul a trecut pe sub portarul Flipko, dar a fost respins de un fundaş după ce depăşise linia porţii. Desfăşurarea acţiunii a fost văzută de arbitrul asistent, care i-a semnalizat centralului valabilitatea reuşitei.

La adăpostul acestui avantaj, muntenegreanul Nikolic i-a asigurat Stelei un final de meci lipsit de griji, înscriind golul de 3-0, în minutul 84. Astfel, în play-off-ul Ligii Europa România va fi reprezentată de trei echipe: FC Vaslui, Steaua şi Dinamo. Tragerea la sorţi va avea loc vineri, la Nyon.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Finalul partidei! Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa.

Min. 84 GOOOL Steaua! Nikolic a marcat cu capul, iar calificarea este jucată. Spartak Trnava – Steaua 0-3!

Min. 80 A doua schimbare la Steaua. Latovlevici îl înlocuieşte pe Florin Costea.

Min. 77 GOOOL Steaua! Rusescu a reluat cu capul din 6 metri, mingea este respinsă de slovaci, dar arbitrul asistent a făcut semn că balonul a depăşit linia porţii, iar centralul a validat reuşita. Slovacii au protestat vehement, însă decizia a rămas neschimbată şi Steaua conduce cu 2-0!

Min. 69 Steaua nu este suficient de lucidă în faţa porţii adverse, pentru a marca golul calificării. Un şut al lui Costea este deviat de apărătorii slovaci în corner.

Min. 63 Bourceanu execută direct pe poartă o lovitură liberă de la 23 de metri, lateral dreapta, dar portarul Flipko a reuşit să respingă.

Min. 60 Prima schimbare la Steaua: Nikolic intră în locul singurului marcator de până acum, Adi Rocha.

Min. 53 Cehii ne pun ceva probleme şi în două rânduri au reluat pe lângă poarta lui Răzvan Stanca.

Min. 49 Ocazie incredibilă ratată de Chipciu! Jucătorul adus de la Braşov a ajuns singur cu portarul Flipko, a încercat să-l dribleze, dar a pierdut mingea.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+3 Finalul primei reprize.

Min. 45+2 Stelistul Georgievski primeşte cartonaş galben, pentru un fault la mijlocul terenului.

Min. 45 De la margine sunt arătate 3 minute de prelungire.

Min. 40 Slovacii au mai echilibrat partida şi se apropie mai des de poarta lui Stanca. La o astfel de acţiune, Mikovic a prins un şut bun din interiorul careului, dar portarul nostru a reţinut.

Min. 38 Portarul lui Spartak a ieşit din nou greşit la un corner, dar Gardoş a reluat cu capul mult peste poartă. La această fază fundaşul Stelei s-a accidentat.

Min. 34 Prima ocazie a slovacilor, care sunt pe cale să reia periculos spre poarta lui Stanca, după neînţelegeri între fundaşii Stelei. Întreaga acţiune se finalizează cu un corner la poarta lui Stanca.

Min. 29 O nouă ocazie a Stelei! Florin Costea a întors în spate pentru Rusescu, care a şutat pe jos, de la 20 de metri. Portarul Flipko a scăpat mingea în faţă, însă Adi Rocha nu a putut relua spre poartă.

Min. 25 Prima înlocuire la cehi: fundaşul central Cvirik a fost schimbat cu Tomasek.

Min. 24 Steaua a avut şansa de a se desprinde la 2-0. Portarul Flipko a ieşit greşit la o centrare din lovitură liberă a lui Bourceanu, mingea a ajuns la Rusescu, însă stelistul a reluat pe lângă poartă, din 12 metri.

Min. 18 Slovacii încearcă şi ei poarta Stelei, dar un şut de la 35 de metri este reţinut cu uşurinţă de Stanca.

Min. 16 Gardoş reia cu capul pe lângă poarta slovacilor, în urma unei lovituri de colţ.

Min 12 La acest scor meciul se duce în prelungiri, dar Steaua continuă să aibă iniţiativa şi împinge jocul spre careul lui Flipko.

Min. 8 GOOOL STEAUA! Rocha a trimis în plasă, din apropierea liniei porţii, o centrare pe jos a lui Raul Rusescu! Spartak Trnava – Steaua 0-1!

Min. 3 Steaua are o primă acţiune în careul advers, dar portarul Flipko iese şi reţine mingea deviată de Chiricheş, din centrarea lui Bourceanu.

Min. 1 A început partida de la Trnava.

Echipele de start:

Spartak: Filipko – Hanzel, Cvirik (min. 25 Tomasek), Janecka, Stozicky – Karhan – Bicak, Gross, Carnota, Sabi – Mikovici.

Steaua: Stanca – Georgievski, Gardoş, Chiricheş, Pârvulescu – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, Rusescu, Fl. Costea – Rocha.

 

Cel puţin două goluri trebuie să marcheze Steaua în returul cu Spartak Trnava, pentru a-şi continua parcursul în Europa League. După CFR Cluj, roş-albaştrii sunt a doua echipă din România care joacă în această săptămână în deplasare în cupele europene, iar dacă trupa lui Reghecampf obţine un rezultat similar cu al ardelenilor (CFR a învins cu 2-1 la Slovan Liberec) se va califica în play-off.

În urmă cu o săptămână, Steaua a pierdut cu 0-1 disputa de la Bucureşti, dar optimisumul este extrem de mare în tabăra noastră. De la patronul Gigi Becali şi până la jucători, toată lumea este convinsă că jucătorii noştri pot întoarce rezultatul.

Inclusiv parcursul celor două formaţii în campionatele interne stă să justifice această stare de spirit. În timp ce Steaua a câştigat toate cele trei partide jucate până acum în Liga I, slovacii de la Spartak Trnava sunt pe locul 14 în comeptiţia internă, cu două egaluri şi o înfrângere. Mai mult, Spartak a marcat un singur gol în aceste trei partide.

Partida Spartak Trnava – Steaua va începe la ora 20.30 şi va fi arbitrată de ucraineanul Evgen Aranovskiy.

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Planta care îți poate aduce un profit de peste 15 mii de euro. Se seamănă în orice perioadă a anului și n-are nevoie de apă multă
Capital.ro
Veste tristă despre Bruce Willis. Fiica actorului a anunțat acum
Playtech.ro
ȘOCANT! Cât de schimbată este Eliza Iliescu. Aproape de nerecunoscut
DailyBusiness
Guvernul dă lovitura. Schimbare radicală în toate magazinele din România
Adevarul
Tot ce trebuie să știi despre noua lege a pensiilor. Principalele modificări care intră în vigoare la 1 septembrie 2024
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Cum puteți păstra cartofii în casă fără să încolțească. O metodă ingenioasă și foarte ieftină
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Cancan.ro
Îți mai aduci aminte de Simona Amânar, gimnasta care făcea furori în anii ’90? Abia o recunoști acum
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Incendiu masiv de vegetație în județul Argeș: Mai multe case au luat foc, iar un localnic a avut nevoie de intervenția medicilor
Capital.ro
Toți șoferii vor fi prinși. Se introduce sistemul e-SIGUR în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
substantial.ro
Mircea Lucescu revine ca selecționer al echipei naționale de fotbal
MediaFlux
ERORI în deciziile de recalculare a pensiilor. Simona Bucura-Oprescu anunță CE TREBUIE SĂ FACĂ PENSIONARII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...