Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată într-un loc de veci care aparţine familiei pianistei şi în care sunt înmormântaţi şi bunicii artistei. Înmormântarea a avut loc în jurul orei 11.00, pianista fiind aplaudată de zeci de admiratori veniţi la ceremonie, pe fundalul salvelor de tun, trase de regimentul de gardă.
Alături de fetiţa pianistei, Stefanie, şi de mama acesteia, Agripina, la înmormântare au fost prezenţi şi soprana Felicia Filip şi dirijorul Horia Andreescu.
Mihaela Ursuleasa s-a născut în familia unor lăutari din Braşov, de etnie romă, şi a început să cânte la pian la vârsta de 5 ani. La şase ani dădea primele concerte, iar profesorii din oraşul natal i-au preţuit enorm maturitatea artistică. La 13 ani a avut şansa să fie remarcată de faimosul dirijor Claudio Abbado, care a insistat să i se dea o bursa de studii la Viena.
După ce a terminat conservatorul din Viena cu Magna Cum Laude, a început călătoria în jurul lumii, pe care i-a prezis-o tatăl ei: a cântat cu toate marile orchestre ale Europei şi a avut un succes uriaş în China şi Japonia. Când era la pian, trăia muzica şi ii făcea şi pe cei din jur să o asculte cu inima. Combinaţia unică dintre stilul viu de cântat şi talentul liric au făcut din Mihaela Ursuleasa una dintre cele mai remarcabile pianiste ale generaţiei sale.
Mihaela Ursuleasa a murit pe 2 august, în Viena, la doar 33 de ani. A lăsat în urmă o mamă distrusă şi o fetiţă de doar 7 ani. Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, miercuri, un decret privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer pianistei Mihaela Ursuleasa.