De altfel, dezvoltarea traficului aerian de pasageri s-a manifestat şi printr-o creştere a mişcărilor de aeronave, astfel că pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu s-au înregistrat anul trecut 130.000 de aterizări şi decolări, cu 7,7 % mai mult faţă de anul precedent.
„Rezultatele pe care le-am obţinut în anul 2017, atât din punct de vedere al creşterii traficului aerian, cât şi din punct de vedere al îmbunătăţirii parametrilor financiari ai CNAB, sunt efectele directe ale noii abordări manageriale, orientate către atragerea de noi companii aeriene, extinderea numărului de rute operate de la Bucureşti, creşterea frecvenţelor de operare pe rutele existente şi, nu în ultimul rând, către optimizarea calităţii şi siguranţei infrastructurii aeroportuare”, a precizat Bogdan Mîndrescu, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat anul trecut venituri totale de 1,08 miliarde lei, cu 8,3% mai mult faţă de 2016, şi un profit brut de 389,7 milioane lei, cu 45% mai mult faţă de anul precedent.
În ceea ce priveşte obiectivele atinse în anul 2017, oficialii CNAB spun că s-a realizat unul dintre proiectele de importanţă majoră pentru reabilitarea infrastructurii Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, lucrările de întreţinere şi reparaţii, totalizând 67.228 mp, la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 şi la căile de rulare a aeronavelor.
În plus, ei afirmă că a fost fluidizat fluxul de pasageri la sosiri şi plecări şi a fost optimizat controlul de securitate al pasagerilor şi bagajelor de mână. A fost totdată extins la două benzi fluxul auto de ieşire din aeroport.
„O misiune a Comisiei Europene a verificat măsurile luate la nivel aeroportuar pentru protecţia şi securitatea atât a pasagerilor, cât şi a operaţiunilor aeroportuare, constatând că Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti respectă standardele europene în domeniul securităţii aviţiei civile şi că măsurile aplicate la nivelul aeroportului sunt în conformitate cu prevederile legislaţiei comunitare”, mai informează CNAB.
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a primit confirmarea că respectă standardele europene de siguranţă în domeniul aviaţiei, în conformitate cu cele mai recente norme ale Uniunii Europene.
„Certificarea acordată CNAB autorizează Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti să opereze în siguranţă, fără restricţii, inclusiv aeronave de tip long – courrier, care pot realiza zboruri transatlantice”, precizează reprezentanţii companiei.
CNAB, care activează din februarie 2010, a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene.
Citeşte şi Incident pe aeroport: Un avion de pasageri a derapat şi a ieşit de pe pistă