Această concluzie confirmă şi studiile anterioare care au demonstrat că în situaţii de criză, când resursele sunt rare, oamenii preferă parteneri mai voluminoşi, probabil pentru că supraponderabilitatea indică faptul că aceştia au acces constant la surse de hrană. În cazul femeilor, spre exemplu, subponderabilitatea poate însemna o dificultate crescută în a rămâne gravidă şi a menţine o sarcină până la capăt, scrie agerpres.ro.
Psihologul Viren Swami de la University of Westminster, din Londra, şi colegul său, Martin Tovee de la Newcastle University, au convins 81 de bărbaţi să participe la un experiment. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri, iar unul dintre grupuri a fost supus unei situaţii stresante, în timp ce celălalt grup a fost lăsat să se relaxeze.
Bărbaţi din ambele grupuri au fost chemaţi apoi să se pronunţe cu privire la gradul de atractivitate al diferitelor femei din nişte fotografii, femei care variau de la subponderale până la obeze.
Participanţii la studiu care au fost iniţial supuşi situaţiei stresante au dat note mai mari femeilor mai voluminoase decât bărbaţii relaxaţi.
Aceste concluzii indică faptul că gradul de atractivitate al unei femei nu poate fi scos din contextul vieţii de zi cu zi a bărbatului chemat să-l aprecieze. Rezultatele pot contribui la explicarea diferenţelor culturale dintre standardele de frumuseţe acceptate de diferitele comunităţi umane.
Citeşte şi Studiu: Cum arată femeia perfectă în mintea bărbaţilor. Vezi cele şapte principii