Stimulete financiare pentru nou-născuţi în Bucureşti. Se dau 2500 lei pentru fiecare bebeluş

Valoarea stimulentelor financiare acordate pentru nou-născuţi depăşeşte 23,8 milioane de lei, potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).
Filip Stan
16 ian. 2018, 15:05
Stimulete financiare pentru nou-născuţi în Bucureşti. Se dau 2500 lei pentru fiecare bebeluş

„De la adoptarea hotărârii CGMB (pe această temă – n.r.) până în prezent au fost acordate stimulente financiare pentru nou-născuţi în valoare totală de 23.822.000 lei”, se arată în răspunsul la o solicitare AGERPRES, transmis marţi de PMB.

Conform sursei citate, aceste stimulente au fost acordate, până în prezent, pentru un număr de 9.529 de nou-născuţi. Până pe 11 ianuarie au fost depuse 11.842 de cereri pentru acordarea acestui stimulent a cărui valoare este de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut.

„Au fost aprobate 11.820 dosare şi respinse 22 dosare. Motivul respingerii: dosar neeligibil (ex: părintele nu avea domiciliul în municipiul Bucureşti, dosar incomplet)”, informează Municipalitatea.

Dosarele pentru acordarea acestui stimulent se pot depune la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) din str. Foişorului nr. 56-58 şi la Centrul de Informare şi Consiliere pentru Cetăţeni din şos. Ştefan cel Mare nr. 38.

* PMB menţionează că valoarea totală a stimulentelor financiare pentru constituirea familiilor care au fost plătite de la data adoptării hotărârii CGMB pe această temă până în prezent este de 9.750.000 de lei.

„Avem până în prezent 6.500 de familii care au beneficiat de acest stimulent pentru constituirea familiilor”, precizează PMB.

Până pe 15 ianuarie 2018 au fost preluate 6.891 de dosare privind acordarea acestui stimulent, a cărui valoare este de 1.500 de lei. Dintre aceste dosare, şase au fost respinse ca fiind neeligibile, motivul fiind depăşirea termenului limită de depunere a lor.

Dosarele pentru acordarea acestor stimulente se pot depune la Biroul de Relaţii cu Publicul al Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti (CTMB) din bulevardul I.C. Brătianu nr. 29-33.

PMB informează că, de la data adoptării hotărârii CGMB privind stimulente financiare pentru copiii cu dizabilităţi, au fost acordate stimulentele pentru lunile august, septembrie, octombrie şi noiembrie 2017 în valoare de 14.445.000 de lei. Pentru luna decembrie 2017 plata se va executa în ianuarie 2018.

Municipalitatea menţionează că au fost acordate stimulente pentru 4.672 de dosare eligibile.

Până pe 31 decembrie 2017 au fost depuse 4.718 de dosare pentru acordarea acestui stimulent în valoare de 1.000 de lei lunar (2.107 on-line şi 2.611 la Complexul de Servicii Sociale Ominis din Aleea Turnu Măgurele nr. 17A), relevă răspunsul PMB.

Conform acestuia, au fost suspendate iniţial 455 de dosare în care solicitanţii aveau datorii la bugetul local (impozite, taxe, amenzi). 

„21 au fost repuşi în plată până acum, 205 au depus certificatul fiscal, iar restul 229 încă au datorii neachitate la bugetul local, iar aceştia vor fi repuşi în plată la achitarea acestora”, a precizat PMB.

Dosarele pentru acordarea acestor stimulente se pot depune la Complexul de Servicii Sociale Ominis din Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, de luni până vineri, între orele 9,00-15,00 sau actele pot fi transmise online accesând link-ul http://dgas.ro/stimulenthandicap/ ori pe emailul stimulent.copiidizabilităţ[email protected].

* Referitor la stimulentele pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, PMB afirmă că acestea se vor pune în plată la sfârşitul lunii februarie 2018, pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, urmând ca din luna martie plata să se facă lunar.

Potrivit PMB, au fost depuse aproape 60.000 de cereri pentru acordarea acestui stimulent în valoare de 500 de lei lunar.

„Până în prezent au fost depuse 59.508 cereri, din care 35.763 cereri on-line şi 23.745 cereri la punctele de primire a cererilor. Situaţia statistică a cererilor aprobate şi respinse va fi gata statistic la sfârşitul lunii februarie, deoarece acum este perioada de introducere în sistem şi de verificare a stadiului datoriilor faţă de bugetul local pentru anul 2017”, relevă sursa citată.

Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 1 vor depune cererile de acordare a acestor stimulente la Centrul de Mentorat pentru Structurile Economiei Sociale din şos Ştefan cel Mare nr. 1.

Cetăţenii cu domiciliul în sectorul 2 vor depune cererile la Centrul de informare şi consiliere pentru cetăţeni din şos Ştefan cel Mare nr. 38. La această locaţie va fi prezent un interpret în limbajul mimico-gestual care va oferi consiliere persoanelor cu deficienţe de auz.

Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 3 vor depune cererile la Spălătoria Socială din strada Armeniş nr. 2 sau la Structura de Economie Socială San The din strada Lipscani nr. 104.

Cetăţenii cu domiciliul pe raza sectoarelor 4 şi 5 vor depune cereri la Spălătoria Socială din Aleea Turnu Măgurele nr. 17.

Persoanele cu domiciliul în sectorul 6 vor depune cereri la Spălătoria Socială din Drumul Taberei nr. 24.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, DGASMB a mai pus la dispoziţia cetăţenilor încă două puncte suplimentare unde se pot depune cereri pentru acordarea acestui stimulent: Cantina Griviţa din Calea Griviţei nr. 216 şi Cantina Sf. Constantin din str. Sf. Constantin nr. 8, a adăugat PMB. 

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Viața la bloc. Probleme foarte mari cu panourile fotovoltaice
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se mai vând
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore